30 Ara 2009

Sinemalarda Reklam Tacizi


Uzun zamandır tiyatroyla haşır neşir olduğum için sinemaya gidemiyordum, yapılan reklam tacizlerini unutmuşum.. Önce "Acı Aşk" ta başladı.. Allahım ölüyorum sandım bi ara, neydi o öyle ya? Hadi reklamı geçtim, yanımda arkadaşım var reklamı görmeden muhabbet edeyim diceksin, yok efendim o da olmuyor, zira sesini öyle bir açıyorlar ki, bırak muhabbeti, film başlayınca adaptasyon sıkıntısı çekiyorsun kulak çınlamasından..
Zaten yanımda kocaman mısır patlağı paketiyle bi hödük oturuyodu, reklamlar iyice gerdi beni, başım çatladı ağrıdan ve sinir sistemim göçtü! "Acı Aşk" çok acı başladı evet.. Bu iğrenç espriyi de yapmak zorunda kaldım en sonunda..
Geçen de "Avatar" a giderken aklımda bu vardı, geç mi girsek acaba diye düşündük ama yerimizde ortada olduğu için başka insanları rahatsız etmek istemedik, yani her şekilde buna katlanmak zorundasın!! Ve bırakın buna çare bulmayı, daha da abartılıyor her defasında, resmen tiksindim sinemalardan, zorla koyun gibi izlemek zorundasın çünkü dayatma var, ben evimde bile reklama tahammül edemiyorum oysaki..
Ayrıca kardeşim madem sinemadayız, gelecek filmlerin reklamını yap!! O gerzek reklamları vericez diye eskiden 2-3 tane gösterdikleri fragmanlar resmen 1 e düşmüş..Pes!!

Avatar'da da reklam bolca vardı ama sesi nispeten daha kısıktı, kulaklarımız yerindeydi yani film başladığında..
Çözüm istiyorum dicem, ama ondan önce de şu artan bilet fiyatlarına bi çözüm bulunması gerek.. Bu cümleyi de kullanmayı hiç sevmem ama, resmen korsan alın diye gözümüzün içine bakıyorlar..

** Bu arada biz bahsettiğim 2 filmi de Meydan Avm' deki Cinebonus'ta izledik, çok çok minik bir ihtimal belki faydası olur diye yazıyorum..

6 yorum:

barış dedi ki...

ahahahaha armut super uymus

Çavlan dedi ki...

ben de nefret ediyorum reklamlardan nef-ret, evde anten manten yok, hiçbir kanal çıkmıyor, o derece nefret ediyorum reklamdan yani, sadece dvd izliyorum, e enayi gibi hissediyorum kendimi sonra bir de deli para verdiğim sinemanın koskoca perdesende o boktan reklamları izlemek zorunda bırakılınca. gitgide dvd/divx'e dönmeye başladım ben de, sinema da neymiş...

ceren dedi ki...

kesinlikle, insanı soğutuyolar devamlı, sonra da yok gişe yapmadı bilmemne, böyle milleti sömürmeye devam ederseniz biraz zor..yakında tiyatroya sıçramasında da korkuyorum, hiç şaşırmicam oyunlar reklam almaya başlarlarsa sanki..

SirEvo dedi ki...

http://reklamsizsinema.blogspot.com/
Ahanda, epeydir yapım aşamasında. Tam yazıya uygun bir blog. Blogu açma girişiminde epey önce bulunuldu ama hala sonuca gelemediler. Umarım yakın zamanda açarlar.

Eskisi kadar sinemaya gitmesem de, özellikle Cinebonus'ta izliyorsanız minimum 25 dakika reklamla tecavüz ediyor lanet olasıcalar. Filme odaklanmış beklerken reklamları izlemek kadar rezalet, ezikçe, hayasızca bir hareket olamaz!

ceren dedi ki...

hımm, bu blogu takip etmek lazım o zaman.

Adsız dedi ki...

ilginizi çekebilir belki, www.cizgidisidergisi.blogspot.com
:)