17 Ara 2009

İKEA Evinizin Herşeyi :)


Evimizin her -bi- şeyi :) Bundan yaklaşık 1 sene önce Barış'la evimizi kurmak için eşya arayışına çıktık, ikimizinde istediği şey aynıydı aslında.. Asla ve asla heybetli, kokoş ya da babaanne evlerine benzeyen ağır mobilyalı evlerden biri olsun istemedik, sıcak, sevimli, bol renkli, ne çok dolu, ne çok sığ bi ev istedik.. Aradığımız evi bulduk, sıra geldi eşyalara.. İstanbul'un çoğu yerini gezdik diyebilirim, istediğimiz bi kenara çoğu yerde aynı şeye rastladık, ağır mobilyalar!! Her yerdeydiler.. Mesela bi koltuk takımı mı beğendik, hemen bi yerinde kokoş bi taşı oluyodu, ya da saçma sapan bi rengi vs.. Ben İkea'yı çok beğenirim ama mobilyalarının da acayip kaliteli olduğunu söylemek güç.. Evlenmemize çok az kalmıştı ama daha eşya alamamıştık, biz de daldık İkea'ya.. Kendimizce kaliteye ve zevkimize bakarak istediğimiz çoğu şeyi aldık, koltuklar hariç.. Zira koltuklarının çok çok iyi olmadığı konusunda etraftan devamlı bi baskı geliyodu:) Koltukları da istediğimiz modelde bulup, yaptırdık başka bi yere..

Aslında eşya konusunda çok tutucu olmamak gerek tabi eğer özgün bir şeyler istiyorsak.. Ben çoğu arkadaşımda hep aynı şeyi görüyorum , hep anne babalarının evlerinin bi iki model üstü evler kurmaya çalışıyorlar.. Farklılık istiyorsak biraz kafayı da kullanmak gerek, çok ucuz eşyalarla mucizeler bile yaratılabilir.. Farklılık konusunda mesela, vestiyer istemedik biz onun yerine eski model ahşap bi portmantoluk aldık, ayakkabılık olarakta kırmızı bir şifonyeri ayakkabılık yaptık, hem çok hoş bi görüntü oldu, hem de klasik bi duruş yaratmamış olduk..

Aslında ben en çok eskitilmiş ama şık country model eşyalara evlere bayılıyorum, ama burda bulmak zor, bulsak ta almak zor zira gereğinden fazla fiyat biçiliyor.. İşte zamanla toparlamak lazım sanırım, evlendiğimiz zaman toplama eşya yapmak zorlaşıyor zira zaman az, gelinlikti, ev bulmaktı, o sırada işe gidip gelmekti derken off alalım da bitsin artık diyorsunuz bi yerden sonra..

Eşyalarda kalite elbette çok önemli ama yüzyıllar boyu da dayansın diye zevki es geçip eşya almamak gerek bence, e zaten sen ondan bi 5 sene hadi olmadı 10 sene sonra sıkılcaksın.. ee ne gerek var o kadar kasmaya? İstanbul'da ikamet edipte eşya sorunu olanlara gidip bi İkea'ya göz atmalarını, mobilya satıcılarına ve yapanlara da daha yaratıcı olmalarını öneririm..

0 yorum: