27 Ara 2009

Tercih Edilen PAZAR Günü Seçenekleri


Bunu maddeleyelim, evet bugün de günlerden Pazar, ve Pazar gününün ıssız ve sessizliği beynimi ele geçirdi sevgili okur, bunun hezeyanı ile evden yanımda kahve ve gazetelerimle bildirmekteyim..

* Evet, benim tercih ettiğim Pazar, genelde uykucu bir beden ve kafayla yataktan kaldıran bir Pazar'dır.. Yüz yıkama seansından sonra mutfağa doğru terlikleri sürükleyip çayı koyandır, ardından sevgili kocanızın kalkıp fırına simit almaya ve markete gazete almaya gitmesidir, sizin mükellef bir kahvaltı sofrası hazırlayıp, tv' de en yapış yapışından bir magazin programı açmanızdır, ardından kocanızın zili çalması ve en az 1 saat süren kahvaltıdır.. Ardından gazetelere dalmaktır, kocanızın en sevdiğiniz gazetede kendi karikatürünü görüp gülümsemek hatta kahkaha atmaktır, gazeteler bitince filtre kahvenizi alıp, jazz eşliğinde internet taraması yapmaktır, bloga yazmaktır .. Kocanızın Pazar Pazar müzayedeye gitmesine sinirlenmektir, çabuk gel diye tembihlemektir, belki evin çevresinde kısa bir yürüyüş yapmaktır, sözlüğe yazmaktır, bir parçası kuvvetle muhtemel kayıp olan puzzle' a sövüp saymaktır, haa bu arada gece seansına alınan sinema biletini anımsayıp mutlu olmaktır ..


* Yukarda anlattığım tahmin ettiğiniz gibi bu Pazar olanlar, ama başka seçeneklerde sunmak isterim tabi.. Mesela, geç uyanıp güzel bir yerde brunch yapmak olabilir, jazz eşliğinde.. Ben niyeyse Pazar günlerine müzik olarak en çok jazz ı yakıştırıyorum, sanırım o dinginliği bozmamak için.. Brunch'tan sonra çıkıp etrafı gezip bol oksijenli bir yerde kısa bir yürüyüş olabilir, sonrasında da tiyatro ya da sinema ile taçlandırabiliriz günümüzü..

* Ya da , evde biriken dvd ' leri ölümüne izlemek olabilir, bi dvd arasında da mutfağa gidip koca bi tencere makarna yapıp film eşliğinde yemek olabilir..

* Tüm gün yataktan çıkmayıp, uyuyup uyanıp yanınızda duran kitabı okuyup tekrar tatlı bi uykuya dalmak olabilir.. Benim uyandıktan sonra uyuma gibi bi seçeneğim imkansız ve ötesi olduğu için bu seçeneği kendi adıma atlıyorum..

* Malum aşure ayında olduğumuz için koca bi tencere yapıp apartmana dağıtıp, sevindirmek ve sevinmek olabilir..

* Yine jazz çalan bir cafe' de çok sevdiğiniz insanlarla buluşup felsefe yapmak olabilir (ben buna eğer ki o gün tam modumdaysam bayılırım)

Bunlar aklıma gelenler, bi de yapılmaması gerekenler var kısaca değinmek isterim

** Misal, asla ve asla hele ki yılbaşı yaklaşmışsa kalabalık yerlere gidilmemeli, avm'lerde uzak durulmalı..

** "Ay ne zamandır ev çok pis" diyip, temzlik yapmaya kalkışılıp güzelim Pazar küstürülmemeli..

** Cumartesi gecesi baya baya geç yatıp Pazar sabahının o güzelim sessiz saatleri uykuda geçirilmemeli.


Bu arada bu Pazar dinlemenizi tavsiye edeceğim parça, jazz albümü, Bill Evans Trio Stan Getz - "Grandfather' s Waltz" .. Tam da bu Pazar' a yakışacak cinsten..

0 yorum: