28 Ara 2009

Avatar


Bu filme giderken kafamda aslında konusuna dair ya da nasıl çekildiğine dair pek bir şey yoktu, sadece Cames Cameron'un çektiğini ve 3 saat gibi bi süre bizi sinema koltuğuna hapsedeceğini biliyordum.. Bilmememin sebebi ise, o kadar olay yarattı ki bi anda, ucundan azcık okumaya kalksam büyük beklentiyle gidecek ve belki de üzülerek çıkacaktım, zira ben popüler filmleri hep sonradan izlemeyi tercih edenlerdenim, o uğultu bi dinsin de dingin izleyeyim diye.. Ama 3d işin içine girince elbetteki gidip görmek gerek bi an önce, yoksa bi anlamı kalmaz..
Biz gece seansına gittik, ben sabaha kadar avatar oldum, sağa sola tekmeler savurdum, uykum rezil oldu, pek önermiyorum gece gitmenizi..

Konuyu yukarda anlattığım nedenden ötürü anlatmayacaktım, ama ne kadar beklentiye girerseniz girin hepsini karşılayacak bu film! O derece iddialı.. 14 sene çalışılmış bu film için!! O kadar da olsun yani..

Na'vi' ler 3 metre uzunluğunda, mavi renk, kuyruklu, zeki bir halk.. Konusu çok çok kısaca, dünyada bu yerel halk ile onların dünyasını, bölgesini işgal ederek zenginliklerini çalmak isteyen Amerikalıların savaşını anlatıyor.. Tabi ki, filmde aşkta var.. Konu çok klişe görünüyor, ama inanın değil.. Kullanılan teknoloji müthiş!

İzleyenler için şurada kamera arkası var, henüz filmi görmeyenler bu linki bence izlemesin..

2 yorum:

zizim bizim dedi ki...

kamera arkası linki de çok güzelmiş. gidip de beğenmeyen olursa şaşırırım zaten.

ceren dedi ki...

evet çok güzeldi gerçekten de..