17 Şub 2010

Uzun Saç.. Hem de Hemen !


Evlendikten sonra, insan bir takım triplere giriyor, ben bunu çoğu arkadaşımdan duydum ve kendimde tasdikledim. Değişiklik yapmak istiyor görünüşünde, niyedir bilmem. Bende, balayından döner dönmez, hemen kuaföre atmıştım kendimi, yıllardır saçım uzundu ve asla hiç bir güç kestiremez-di , ama kuaförden küt ve gayet turuncu bir saçla döndüm. Bu bahsettiğim mevzu, 2009 Mayıs oluyor. Kısa saçımı da gayet beğendim, turuncuya da üniversiteden alışıktım pek koymadı ama aylar geçtikçe bende hafiften birtakım krizler mevzu bahis oldu:) Benim saçım neyseki pek çabuk uzar, neyse 5-6 ay sonra baya bi uzadı ancak modeli, önden uzun arka kısa olduğu için ben dedim ki "yahu bi kuaföre uğrayayım da eşitlesin adam gibi uzasın saçlar" nerden dedim bunu lanet ettim sonra bu lafa kendimce. Klasik kuaför söylemi olan "aa olmaz uçlardan da kesmemiz gerek" .. Yeteri kadar beni katil etmeye uğraştıktan sonra "tamam, ama kısaltabileceğin en minimum seviyede" dedim ve başladık, sonuç gerçekten de felaketti, hadi kısa kesmesinden geçtim, "böyle bi kesim olur mu be arkadaş yuh" dedirtti. Arkanın üst kısımlar baya bi tepeme çıkmış falan, yani yaşlı teyze modeli diyeyim de anlayın. O hafta Ankara'da ziyaretimizde ben yıllardır kendisine çok güvendiğim bi kuaföre düzelttirdim ama hala uzamasını bekliyorum o ayrı.

Zaten kuaför fobim var, daha da depreştim. Saçımı yıllardır bilumum kuaförlere kızılın her tonuna boyatmış bir kimse olarak, ilk kez dışardan boya alarak kendim boyamaya başladım, artı saç düzleştiricide aldım böylelikle kuaförlerle olan tüm bağlarımı sonuna kadar kestim. Şimdi son hız uzamasını bekliyorum çaresizce.

Kısa saç herkese gitmiyor, ama yakışanı da fevkalade oluyor.. Ama ben almayayım, uzun saçın havası apayrı bana kalırsa. Birkaç gün önce bi markette şampuan beğenmeye çalışırken, tanıtıcı bi kadın Elidor'un saç uzatma özelliğinin olduğunu söyledi tabiki de kaptım hemen. Pembe şişeli olanından, cidden ilk yıkamada üstünde vadettiği şeyi veriyor, parlak ve güçlü. Eskiden yani Elidor henüz yenilenmeden asla ve asla almayacağım bi markaydı, kepek yapıp, kurutuyodu ama yenilendikten sonra ben fazlasıyla beğenmeye başladım, gerçi sonra gelip araştırdığımda saç uzatma gibi bi özelliğinden hiçbi yerde bahsetmediğini gördüm ama bilemiyorum, saç uzatmayı sağlayan bi madde varmış adını unuttum belki o maddeden vardır içinde.

Tabi doğal yöntemleri de deniyorum sık sık. Hem müthiş bi parlatıcı olan "Tatlı Badem Yağı", arasıra doğal zeytinyağı, yumurta sarısı falan. Başka bi sırrı, önerisi olan varsa beklerim.

** Üstteki foto, kuaföre gitmeden önceki son 5 dakikamı temsil etmekte:(

18 yorum:

benimben dedi ki...

1 tutam sinamekiyi 1 çay barağı sua kaynatıp süz. su ılınınca içine 1 tatlı kaşığı badem yağı ve 1 tane de bemiks ampul (eczanelerde bulabilirsin, 3-5 liraya) hepsini karıştırıp saç diplerine masaj yap. 1-2 saat bekleyip yıka. hem çok yumuşak ve parlak yapıyor hem de haftada 2 kere yaparsan 3 ayda upuzun saçların olur :)

ceren dedi ki...

vay süper, deneyeceğimden emin olabilirsin, çok saol:)

noraashira dedi ki...

Ben de aynı dertten muzdaribim ya, ama benimkiler uzamıyor, daha dogrusu uzadıkça daha da kıvırcıklaştıgı için, daha kısa duruyor, entele otu denemiştim ben bi ara, bi işe yaramadı ben de, saç olayı kafaya takmayınca uzuyor bence, sal gitsin, bak 1 ayda saç kadın oluyormusun olmuyormusun :)

JaDe dedi ki...

Aaa:)) aynı benim yaşadıklarım. Ben de upuzun saçlarımı balayından döner dönmez küt yapcam diye kestirip aylarca pişmanlıkla yaşamıştım ve hala da yaşamaya devam etmekteyim. Çünkü uzamıyorlar :((

Jane Parker yöntemini ben de deneyeceğim teşekkürler

ceren dedi ki...

noranıngemisi: ya o otu bende duydum kimisinde hiç işe yaramazken, kimisinde çoşku yaratmaktaymış:) zehirli mehirli diyolardı hiç girmeyeyim o işlere demiştim.

Jade: Ya ben dedim işte, bu balayı sonrası sendromu gibi bişey sanırım:) biri balayından dönen kadınları durdurmalı.

Unknown dedi ki...

çinkoyu denemiş gibi jane parkerın kini de deneyeyim.
tresanın ısırgan otlu şampuanı varya? uzatır dediler. aldık kullanıyorum ama oluk oluk dökülüyor saçlar.
en sonunda sinirlendim her zamanki gibi aldım elime makası.
yer misin yemez misin.
meğersem normal bir şampuana geçsem hiç sorunum olmıcakmış :(
gitti 20 cm boşu boşuna.

ceren dedi ki...

ya o şampuanı bende denedim, benim saçımı da aşırı kuruttu, süpürgeye dönmeye başlayınca bende bıraktım.bu arada saçını kendin kesmene de ayrı bir hayranlık besledim içimden:)

l b dedi ki...

uzun hali çok güzel saçlarının. rengi de öyle. kestirme bence bir daha :D

ceren dedi ki...

aa çok teşekkürlerr:D bi daha mı asla zaten:)

gunesyuksel dedi ki...

2 ay gecıkmelı bir yorum oldu ama blogunu yenı kesfettım.. yorumların sana mail yoluyla bildirilmiyor galıba bunu görebılır mısın bılmıyorum..

bır eczacı ve saclarını aslan yelesi gibi sallayan bırı olarak yazıyorum..
750 ml sampuanının(herhangı biri) içine 1 kapak çam terebentin yagı
1kapak hint yagı koy calkala ve normal gunluk ya da gun asırı (nasıl banyo yapıyorsan/ dus alıyorsan) o sekılde aynı sampuanı kullanmaya devam et.. ayrıca sacına surmene gerek yok bıseler.. sevgıyle kal..

ceren dedi ki...

tamam güneşcim bunu da deneyelim bakalım çok saol, eline sağlık:)

Fatma Temiz dedi ki...

ya bu sinameki falan boş işler saç şampuanla da uzamaz. saç uzatmak için vitamin (b3,b5, c, e), mineral (kükürt, çinko oksit) ve keratin gibi protinler kullanmalısınız.

efsane dedi ki...

Saç dökülmesi,
kepek sorunu,
saç kırılmaları,saç yanması
saç kıran
sedef
saf saç bakım yağıyla tarihe karışacak %100 saf saç olan bakım yağı ile hayalinizdeki saçlara kavuşacaksınız.
Düzenli kullanımda tekrar saç oluşumunu destekler en az 3 cm uzama sağlar
erkeklerde kullanabilir...bilgi almak için mesaj bırakın 0544 736 89 72

Adsız dedi ki...

Elıdor turuncu kesınlıkle sac uzatıyor ama kesınlıkle

Damla Aley dedi ki...

Hangisi onarici olan mi ?

Damla Aley dedi ki...

Hangisi onarici olan mi ?

Adsız dedi ki...

merabalar şuanda size ulaşabilirmiyim bilmiyorum 7 sene geçmiş blogun üstünden denediklerinizden hangisi en çok yararlı oldu acaba

Unknown dedi ki...

Saçlarımın her zaman uzun bakımlı ve sağlıklı olmasını istiyorum ama hep uzamaya başladığında kırıklar oluyor ve uzama duruyor kestir yine aynı uzunluğa gelince aynı durum bu yüzden sağlıklı uzatma yolu ararken likit keratin dip bakım yağı ile karşılaştım tavsiye üzerine saçlarım likit keratin den sonra sağlıklı uzuyor ve normalden hızlı uzamasına rağmen kırık falan da yok uzamada durmuyor yıpranma olmadığı için uzun saç seven benim için likit keratin dip bakım yağı vazgeçilmez.