15 Şub 2010

Everybody's Fine


Valla hiçte keyifle izlemedik baştan söyliyim. Tamam gayet güzel bir film falan ama, Barış'la bitap düştük üzülmekten, çaktırmadan ağlayanlar mı dersin, iç çekenler mi..
Malum 14 Şubat'tı dün, hatta bi de üstüne Pazar'dı. Pazar günleri bizde baya bi koşturmalı geçerdi önceden, ama kış gelince eve kapandık, üşendik dışarı çıkmaya, ama dün hava o kadar iyiydi ki Şubat ayına göre, attık kendimizi dışarı. Neyse, günün sonunda çok sert olmayan, şöyle aman agucuk bugucuk bi film izleyelim de keyfimizi taçlandıralım dedik, ama mümkün olmadı.

Film, 1990 yapımı "Stanno Tutti Bene" adlı bir filmin Hollywood uyarlaması.

Başrolünde Robert De Niro var, kendisi Frank rolünde, eşini 8 ay önce kaybetmiş, çocukları başka başka yerlere dağılmış, tek derdi eskiden olduğu gibi yine çocuklarını birkaç günlüğüne de olsa bir araya getirebilmek, aynı masada toplamak. Bunun için hazırlık yaparken bir gün, çocukların her biri arayıp gelemeyeceğini söyler ve Frank'ta bavulunu toplar ve süpriz yapmak için yollara düşer..
Frank, biraz sert bi baba olmuş, yani sertten kasıt, çocuklarını daha iyi eğitip, iyi yerlere gelebilmeleri için idealist yetiştirmeye çalışmış, ama onların duygularını, isteklerini görmezden gelerek. Film, her bir çocuğuna yaptığı kısa yolculuğu anlatıyor, tabi bu kadar dümdüz değil konu, bir takım olaylar oluyor ve anafikir ve son yine hüzünlü de olsa -klasik-, mutlu.. Dersini almış bir baba, bi anda rahatlayan yetişkin çocukları..

Oyuncu kadrosu aslında bi hayli tanıdık.. Robert De Niro dışında, Drew Barrymore, Kate Beckinsale, Sam Rockwell oynuyor. Fazlaca bir şey beklemeden, hüzünlü, sıcak bir Hollywood filmi izlemek isteyenlere tavsiye edebilirim..

** Bu arada Paul Mccartney bu film için bir şarkı yapmış, filmin sonunda duymak mümkün. "I Want To Come Home" ..

0 yorum: