16 Şub 2010

Julie & Julia


Julia Child ve Julie Powell ' in filmi bu.. Bittikten sonra yüzünüzde gülümseme bıraktıracak ve huzur verecek, eminim bundan. Ben izlemekte biraz geciktim sanırım.

Öncelikle, Merly Streep nasıl bir oyuncusun sen? Önce bi "The Devil Wears Prada" izlenmeli, ardından da bu film, inanamayacaksınız, hani tamam kadın şahane bi oyuncu ama üstüste bu iki farklı karakteri izleyince insan "neler oluyor kuzum hayatta" diyebiliyor. Ayrıca bu filmde çok müthiş bi şekilde kocasını canlandıran Stanley Tucci, "Şeytan Marka Giyer" de de oynuyordu.

Filmin içinde yemek, blog, ilişkiler (hollywood'un olmazsa olmazı), iş hayatı, arkadaşlıklar, evler kısacası benim şu sıra ilgi duyduğum çoğu şey vardı, belki de o yüzden çok sevdim. Tabi, gerçek hayattan kurgulanmış olması daha da güzel, oyunculuklar iyi, e daha ne? Muhtemelen, bugünden itibaren birkaç kez daha izlerim, zira sevdiğim filmlerin cılkını çıkarmakta üstüme yoktur.

Konu: Julia Child eşinin görevi nedeniyle devamlı ülke değiştirmek durumunda kalan upuzun boylu, farklı konuşma tarzı olan bir kadın, hiç boş bi kadın olmadığı için çeşitli uğraşlarla oyalamaya çalışırken, yemek kursuna kaydoluyor ve içindeki cevher dışarı adeta fırlayıveriyor:). Julie Powell ise, Julia Child'ın büyük bir hayranı, onun seneler önce binbir güçlükle çıkardığı kitabın tariflerini kendine 1 sene tanıyarak deniyor ve blogunda paylaşıyor. Film bi Julia'nın yaşamını, bi Julie'nin yaşamını gösteriyor. Kabaca konu bu.

Eleştiri: Filmde, Julie 'nin Julia Child'ı adeta bi yakını, dostu vs. gibi özümsemesi benim hoşuma gitti, ama gerçek hayatta Julia'nın neden hoşuna gitmedi onu bilemedim, filmde de anlatılmadı, sonu havada kaldı, Julia'nın son dönemlerine dair herhangi bi bilgi verilmedi, filmin sonunda sadece ne zaman öldüğü yazıldı o kadar.

** Bu arada ıstakoz pişirme sahnesinde "Psycho Killer" çalması süper bi ayrıntıydı:)

10 yorum:

Evren - Sahne dedi ki...

Ben daha değişik bir yorum yapayım. Belki daha da ilgi çeker :p

Bu filmi tüm kadın blog yazarları izlemeli. Özellikle yemek tarifeleri veren blog yazarları kesinlikle kaçırmasın.

Kendinizden çok şey bulacaksınız.

:)

Oğuz Marangoz dedi ki...

Oscar aday filmleri izleme sürecinde izledim geçenlerde ve çok eğlenceli buldum. Julia Child anlamsız mutlu bir kadındı bunun haricinde ona diyecek bir şeyim yok. =) Blind Side da Sandra Bullock ile benim "En iyi kadında" favorilerim =)) bakalım

ceren dedi ki...

evren-sahne: anı zamanda bir yemek bloğu yazarı olarak söylediğini çok mantıklı buldum:)

Oğuz: "Oscar aday filmleri izleme süreci" lafı hoşuma gitmedi desem yalan olur.bi ara bende yapardım bunu,oscardan önce bi fikir sahibi olmak süper bi olay.

l b dedi ki...

şeytan marka giyer hala favori filmlerimdendir. canım sıkıldıkça çıkarır izlerim. bu da olur öyle umarım.

ceren dedi ki...

eğer yemekle aran iyiyse başucu filmin bile olabilir, aynen benim gibi.

Betty Boop dedi ki...

Ya evet, sonu havada kalmış biraz. Normalde sıcakkanlı, dostane tavırlar içerisinde olan Julia Child'ın neden Julie'e öyle davrandığını anlayamadım.

Evren - Sahne dedi ki...

Kıskançlık :)

SirEvo dedi ki...

Yazı yazmamıştım, eline sağlık. Gerçekten güzel bir filmdi ve tam bi blogçulara hitap ediyordu. :) İzlemeyenlere tavsiyedir. :))

ayca dedi ki...

bende şimdi kitabını bııuldum filmini izlemedeim ama kitabını okuyacagım..:))

ceren dedi ki...

kitabı daha lezizdir muhtemelen ayçacım.
içinde tarif falan bulursan yolla.)