13 Oca 2010

Le Petit Nicolas - Pıtırcık


Ben kendimi misafir gittiğimiz bi yazlıkta sıkılıp ortalığı karıştırdığım için, sonracığıma, bu Pıtırcık'ın kitaplarını bulduğum için çok ama çok şanslı hissediyorum:) Yıllar sonra Pıtırcık'ımın eksik kitaplarımı tamamlayan bir kocaya sahip olduğum içinde tabii:)

Pıtırcık, bence sadece çocuk kitabı olmayan kitaplardan, hala ara sıra elime alıyorum, mutlu oluyorum okuyunca, ne biliyim, bu duyguyu okuyanlar iyi anlar. Okuduktan sonra sitedeki arkadaşlarıma sırasıyla isimleri koymuştum falan. Yıllar sonra filminin çekildiğini duyunca baya bi heyecanlandım tabii, sonra büyük beklentilerimi dizginlemeyi öğrendiğim için aynı şeyi yaptım, ama fragmanını izleyince gördüğüm şey beni mutlu etti, o çocukları yiyesim geldi, bakalım filmi izleyince yine yorum yaparım..

Farklı kitapları olduğu için hangi konuları kullandılar şu tanıtım yazısı yardımcı olabilir sanırım:

Pıtırcık hayatından memnundur: Onu seven bir ailesi, muhteşem arkadaşları vardır. Ancak birgün her şey değişir: Anne ve babasını konuşurken duyan Pıtırcık, konuşmalardan yeni bir kardeşi olacağı anlamını çıkarır ve paniğe kapılır. Herkes yeni gelen bebeği daha çok sevecek ve artık ailesi onunla ilgilenmeyecektir. Hatta Parmak Çocuk masalında olduğu gibi onu ormana bırakıp gideceklerdir. Pıtırcık ailesinin kendisinden vazgeçmemesi için çeşitli taktikler uygulamaya başlar ama bu taktikler pek istediği gibi işlemez ve sonuçta ailesini kızdırır. Planlarının sonucunda yanlış düşündüğünü anlayan Pıtırcık, bir kardeşi olursa çok mutlu olacağını ailesine pişmanlıkla anlatır. Ailesi bu duruma şasırır çünkü bir yanlış anlama olmuştur. Ama Pıtırcık’ı bekleyen başka bir sürpriz vardır.

Burada fragmanı da var..

3 yorum:

Taro dedi ki...

Vay canına demek filmi de var ha artık!!

Benim en sevdiğim kitaplarımdı Pıtırcık serisi, hala kitaplığımda, biz annemle beraber okurduk her yeni kitabı aldığımızda, seriyi de tamamlamıştık. Saklıyorum ki ilerde ben de çocuğumla birlikte okuyabileyim. :) Ayrıca Pıtırcık seven insanı da çok severim.

ceren dedi ki...

eheh bende bende:)

Bero dedi ki...

Bayılırım Pıtırcık'a.
Benim yoktu da, kardeşime alınmıştı bütün serisi, onunla birlikte okumuştuk. Bir süre önce D&R'da gördüm, heyecan fırtınası yaşadım.