20 Oca 2010

Ceylan Ertem


Benim, derinliğe sahip olan melankolik, sanatçı ruhlu, sessiz ama çok derinden giden kadınlara büyük bir hayranlığım vardır, Ceylan'da bence burdaki temsilcilerinden bu ozan kadınların.. Yazdığı sözler, yaptığı müzik, sesi, çektiği fotoğraflar vs.. çok dolu bir kadın..

Ben Anima'dan itibaren takipteyim ama ara baya bi uzun sürdü sanki.. Gerçi kendisi farklı gruplarla devamlı bar çalışmaları yapıyo ama genelde bana hep hafta içi rastladığı için gidip izleyemedim. Ayrıca kadın jazz şarkıcılarını konuk aldığı bir radyo programı (Şu-Bi-Dap) yaptı. Müziğe çok yakışıyo hatta bence sanata çok yakışıyo..
Yeni ve "solo" albümü ne zamandır bekleniyo, ama niçin çıkmadı hala bilmiyorum, farklı bir albüm olacak sanırım, çok fazla sayıda farklı müzisyenle çalışmış. Albümün adı da "Müzikten Uzak" diye okumuştum bi yerlerde taa ne zaman:) MySpace sayfasında çıkacak albümünden şarkıları dinleyebilirsiniz.

Anima'nın da ilk çıkardığı albüm çok başarılıydı, çok iyi bir gruptu ama Ceylan'ın solo albümü benim çok daha fazla ilgimi çekti.. Anima'dan itibaren de baya bi değişti Ceylan'da, takipçileri bilir, saçları önce kızıl, sonra sarı sonra kumral oldu ama kadın her halukarda çok hoş..


** Şurada Deviantart sayfası var, burada da MySpace sayfası var.. Şiddetle (nası oluyosa?) tavsiye ediyorum kendisini..

2 yorum:

yokamania dedi ki...

Gonul dagı ve Muzıkten uzak ikisine de bayılıyorum ...

Blogunda bu kızı gormek sevındırdı benı nıcedır ben koyayım dıyodum sana kısmetmış...

ceren dedi ki...

albümü çıksa da daha da yazsak..