19 Nis 2010

Single Serving Friend (tek kullanımlık arkadaş)


Bu tabire bayılıyorum zira her zaman yaşadığımız ya da her an yaşayabileceğimiz bir arkadaşlık türü bu ve süper ifade edilmiş, tek kullanımlık arkadaş! Bu tabir yaşamımıza "Fight Club" la girdi aslında (uçak sahnesi), izlediğimden beri tek sohbetlik arkadaşlarımı o sınıfa koyuyorum.

Akılma gelen ilk örnek otobüs, uçak, tren, vs. yolculukları. Muğla'da okurken, (Ankara-Muğla arası otobüsle yaklaşık 8 saat) senede 3-4 kez eve gidip geliyordum ve gidiş dönüş toplam 8 kere otobüs yolculuğu yapıyordum, yanıma da ya en meraklısından bi teyze ya da benim gibi bi öğrenci oturuyordu, öğrenci oturduğu zaman daha rahat oluyodum zira meraklı teyzelerden daha tehlikesiz buluyordum eheh hala öyle:) Ben bi de tanımadığım bi kişiyle çok muhabbet etme konusunda pek iyi değilim, yani zaten uzun uzadıya oturup dertleşmeyeceksem, sonrasında görüşmeyeceksem şunu yapıyorum şurda okuyorum vs muhabbetleri beni açmaz. Mp3 dinleyip kitap okumayı tercih ederim. O yüzden bu tip yolculuklarda sadece selam verip yerime otururum ve Mp3'ümü takarım arkadaş.

İşte her neyse, yanına oturup iki kelam ettiğin, sonrasında görüşme olasılığın olmadığı kişiler "tek kullanımlık arkadaş" olarak geçiyor. Kim bilir kaç tane oldu bunlardan saymadım, ama dediğim gibi çok tercih ettiğim bir şey olmadı hiç, tabire bayıldım o ayrı.
Bazı insanlarda (yani benim gibi muhabbet özürlü olmayanlar), bu işi süper yürütürler, bazen tam da uyumak üzere olduğunuzda arkanızda yeni tanışmış iki kız (erkekler genelde az sohbetten sonra uyurlar) hala ışıkları açık bir vaziyette dedikodu yapıyorlarsa, bunlar türümüze güzel örnek veren kişiler olmuşlardır çoktan.

11 yorum:

bendis dedi ki...

olaya hiç o açıdan bakmamıştım ilginç :)

Unknown dedi ki...

senin yine 8 saatmiş cerencim. ben ne yapayım 12 saat çekiyodum o teyzeleri, hehe :D

ceren dedi ki...

bendis: evet cidden ilginç bi tabir özellikle farklı bi açıdan baktığın zaman:)

pinosh: oyyy demek istiyorum, ben 8 saate zor dayanıyodum:( aman neyse geçti bitti en azındn:)

l b dedi ki...

bazı internet arkadaşlıkları da öyle.
mesela facebooka ekliyorsun bi kere konuşuyorsun.
msnde bi kere konuşup bir daha hiç yazmadığım bissürü insan var.
gereksiz yahu aslında :D

ceren dedi ki...

sil gitsin be larien:) feysbuk kısmına özellikle katılıyorum, amanda aman diyosun ilkokul arkadaşını ekliyosun ee sonra? konuşmadıktan sonra aptalca geliyo.

sürüden ayrılan koyun dedi ki...

şu fight club kaç kişiye neler kattı. tek kullanımlık arkadaş edinmemek için yolculuklar esnasında yanımdakiyle fazla haşır neşir olmuyorum.

ceren dedi ki...

fight club'ın etkisini cidden bende fazlaca hissettim üzerimde, hatta ayrı bi yazı yazabilirim bu konu hakkında,iyi oldu bu.

sürüden ayrılan koyun dedi ki...

fight club etkilerini bilmem mi :) manyak kimya bölümü ev arkadaşım küvette nitro gliserin yaptı. (tezekten c4 imal edebilme gibi bir özelliğe sahipti) o nitro gliserinden kurtulduktan sonra 1 ay boyunca korkudan o kuvete hiç bir ev arkadaşı giremedik.

ceren dedi ki...

ahaha uçmuş baya arkadaşın desene:) neyse kurtarmışsınız:)

ferdagokturkince dedi ki...

benim çooooooooook var tek kullanımlık arkadaşım ama severim hepsini. ;)

ceren dedi ki...

çilek perisi, seviyorsan ne güzel, eksik olmasınlar üzerinden efendim:)