3 Şub 2011

Arve - 123


123, Dilara Sakpınar, Berke Can Özcan, Feryin Kaya ve Burak Irmak'tan kurulu bir grup, aslında yeni değiller, hatta "Arve" onların 3. albümü. İsimler tanıdık zira Dilara hariç diğerleri zamanında çılgıncasına sevdiğim ve dağıldığında çok üzüldüğüm grup Dandadadan'da çalıyorlardı, ondan önce de Tamburada'da.
İlk albümleri "Aksel" 2009 Kasım'da çıktı, ardından 2010 Mayıs'ta "Stereo Love" adlı bir ep çıkardılar (ben burdaki kda şarkısıyla keşfetmiştim, klibi şahane) , Arve son çıkan albümleri, duyduk ki çok kısa bir zaman sonra hikayenin devam edeceği bir albümleri daha çıkacakmış. Tüm bu albümler bir hikaye üzerinden gidiyor, bu tarz konsept albümler cidden hoşuma gidiyor benim.

Albümler, ingilizce kaydediliyor. Vokal Dilara Sakpınar ve aynı zaman da davulu da çalan Berke Can Özcan. Hem kadın hem erkek vokal daha da hoş yapmış bence bu grubu.

Arve, benim için üst üste her daim dinlemek yerine, bir Pazar sabahı mahmurluğunda kahvaltı hazırlarken, güneşli bir havada yürüyüşe çıkarken, güzel bir kahve yudumlarken, ya da piknik yaparken dinlemek isteyebileceğim alternatif bir albüm. Gündelik yaşamımızda bazen, bazı yerlerde fon müziği çalsın isteriz ya, işte o fonu oluşturabilecek bir tadı var bu albümün. Bazı şarkılar masalsı geliyor kulağa, değişik yani 'farklı' çoğu müzisyenin yaptığından, aslında hem farklı hem güzel olabilmek zorken her ikisi de olabilmiş bir albüm bu. Üstüne üstlük bir hikaye de anlatıyor size, iyi dinlemek lazım yani.

Eklediğim video Arve albümünden "Grass". Klibi ben çok beğendim, her bir karesi üzerine uzun uzadıya konuşulabilecek fotoğraf kareleri gibi. Klip konusunda da epey titizler takip ettiğim kadarıyla.

* Grubun MySpace'sinden de grup ve şarkılar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.


123 - Grass from yayinda toplar on Vimeo.

4 yorum:

ayca dedi ki...

Goncagül sunar "aksel" albümünden okadar etkilenmişti ki oğlunun adını aksel koymustu.Bende bu kadar güzel olan neymiş ya deyip dinlediğim ve beğendiğim bir albüm olmuştur.Ama diğerlerinden haberim yoktu.Şimdi onları kurcalama vakti:))

ceren dedi ki...

isim olarak da güzel cidden, neden olmasın.

N.Narda dedi ki...

güzel bir video, haberdar oldum gruptan.Teşekkürler.

ceren dedi ki...

ne demek, rica ederim:)