5 Şub 2011

Bekleme Salonu


Bekleme Salonu genç bir ekibin kotardığı 1 saatlik bol sürprizli bir oyun. 2009'un Ekim ayından beri oynanıyor. Yerinize oturduğunuzda anlıyorsunuz güzel bir oyun izleyeceğinizi aslında, öyle bir his bırakıyor izleyicide, bittiğinde de oyunun verdiği mesajların etkisiyle bol bol düşünüyorsunuz "sınanmak" üzerine.

Oyunda, 3 ana karakter var, bir iş görüşmesinde "bekleme salonu"nda başlıyor diyalogları. 3'ünü de tanımaya başlıyorsunuz yavaş yavaş. Oyun ilerledikçe şaşkınlık yaratıyor bünyede, sonunda iyice dağıtıyor. Diyebilirsiniz, bir bekleme salonunda nasıl sürprizler olabilir diye elbet, bir kere ortada rekabet var, zira görüşmenin sonunda sadece 1 kişi işe alınacak ayrıca bekleme salonu'nun kapısı kilitli kalmış, içeriden nasıl çıkacaklar, çıkışı akıl eden kişi işe alınan kişi mi olacak? Yani oyunu özetlemem pek mümkün değil, bol şaşkınlık yaşamak istiyorsanız hakkında çok araştırma yapmadan gitmenizde fayda var.

Yiğit Sertdemir 24 yaşındayken yazmış bu oyunu. Şimdi tekrar yazsa muhtemelen daha iyi diyaloglar yazar, zira oyunun kurgusu şahane ancak diyaloglar biraz yavan kalıyor. Sonu evet sürprizli ancak çok daha şok etkisi yaratacak şekilde düzenlenebilirdi sanki, bu bakımdan çok tatmin etmedi bizi, ancak oyuncuların seçimi bence müthişti o bakımdan tatmin olmuş şekilde ayrıldığımızı söyleyebilirim.

** Daha birkaç gün önce izlediğimiz Marat-Sade 'de oynayan Cengiz Tangör'ü bu oyunda tamamen farklı bir karakterde görmek epey şaşırtıcı geldi, zira ben inanamadım o olduğuna, oyunculuk böyle bir şey olsa gerek işte.

** Özellikle tv'de "Az Sonra.." anonslarından tanıdığımız Ertuğrul Postoğlu' nun şahane Türkçe'sine dikkat! Gerçekten çok güzel bir ses tonu var ve baya da tanıdık:)

** Benim için gecenin yıldızı Zeynep Özyağcılar'dı, vücut dili, bakışları, konuşması gerçekten çok iyiydi.

Yazan: Yiğit Sertdemir
Yöneten: Tolga Yeter
Oyuncular: Zeynep Özyağcılar, Cengiz Tangör, Ertuğrul Postoğlu

"Unutmayın! Kurallar artık değişti."

0 yorum: