17 Mar 2010

Yolda Bir Blogger Görünce Yapılabilecekler


Blogger camiası fotoğraf konusunda 3'e ayrılmakta..

1. Kendi fotoğraflarını sır gibi saklayanlar. Bu tip blogcu haklı sayılabilir bir nevi, zira fotoğrafının çalınmasından, kendine aşık olunmasından, internet aleminde uygunsuz sitelerde kendi fotosunu görmekten ya da "ben buyum ulan tipimi napcaksın okuyacaksan oku" diyebilmesinden ötürü yayınlamıyor olabilir. Haklıdır, üzerine gitmeyiniz.

2. Kendi fotoğrafını sereserpe yayınlayanlar. Bu tip blogcu haklı sayılabilir elbet, çünkü kendi adıma ben fotosunu gördüğüm kişileri daha yakın hissederim kendime ve daha çok takip ederim. Saçma mı? Saçma. Ama doğru mu? Doğru. Kendilerini tebrik ediyorum burdan. Yaptığım araştırmalara göre fotoğrafını çekinmeden yayınlayan bloggerlar daha çok takip edilmekte, ya da kendi çektiği herhangi bi fotoğrafı yayınlayanlar. Zaten bu mecralar, bi nevi e-günlük sayılır (e-günlükmüş, tuttum bu kavramı) istediğini yapmakta özgürsündür, zira seni seven kitleler var, aslan ve de kaplansındır.

3. Kendi fotoğrafını azcık ucundan yayınlayanlar. Bu tip blogcu aralarında en mazlumudur, aslında gaza gelse 2. şıkkı rahatça uygulayabilir ama içinde de kurt vardır "acaba" diye. Bi de bu şık arasında 2'ye ayrılır. a) yapsam mı lan? b) benim fotomu kim napsın, yayınlasam niye artislik yapıyo bu diyen olur mu? diyenler.

Gelelim konu başlığımıza,
Benim de aman fotoğrafımı koymayayım kimse görmesin diye bi derdim yok, ama bugüne kadar gerekli olabilecek bi yazı yazmadım ya da etkinlik yapmadım pek. Fotosunu koyanları da az çok tanıyorum artık, yani yolda görsem tanıyabilirim belki, emin olmamakla beraber.

Tamam sıktım biliyorum, direkt giriyorum konuya.

Şimdi, yolda yürüyosun, bi blogcu gördün ne yaparsın?

* Heyecan yaparım, bi ünlü görmüş gibi olurum yanına gidemem. Bu biraz olası ama artık gazetelere çıkan, reklamını yapsın diye binbir türlü hediye gönderilen 1000'in üzerinde izleyicisi olan şanslı bloglarda geçerli olabilecek bi durum. Zaten yanına gitsen de seni tanımayabilir, bi ton izleyicisi arasından.

* Manyak mısın? Koşa koşa giderim atlarım boynuna. Aferim, git bi de imza iste. Bu şık, aralarında en azından bi muhabbet geçmiş, birbirlerinde twitter adresleri, feysbukları efendime söyliyim msn'leri olanlar tarafından yapılabilir. Ama aranızda böyle bi sohbet yoksa, yine de denenmemelidir, zira aklını oynatmış blogcu olarak yaftalanırsın.

* Çekinirim, ama yine de bi merhaba derim. Tuttum seni, en aklı başında olan sen gibisin. Bu şık, seni tanıma olasılığı yüksek ama yine de tanıyamayabilir diyeceğin kişiler için geçerli olabilir. Kendi ismini ya da nick'ini söylediğin anda seni tanırsa ohh dersin muhabbete girersin, hoş ne muhabbeti yapıcaksın onu da sen bul. Bloga yazdıkların hakkında konuşacaksan hiç merhaba demeye girişme, gerek yok. Biraz sosyal ol.

* Uzaktan takip ederim, eve gidince yazarım ben seni gördüm diye. Bu, eğer karşındaki blogcu senle muhabbet edemeyecek kadar meşgulse, yapılabilir, ne biliyim gözünde gözlüğü, efendime söyliyim kulağında mp3'ü varsa bu şık gayet uygun.

Daha önce aranızda böyle bir deneyim geçirmiş olan varsa buyursun anlatsın. Ben kendi adıma, bana yorum yazan, beni bilen, en şirin sesimle "meraba blogcu ben ceren" dediğimde beni anımsayabilecek, bana sevgi dolu gözlerle bakabilecek blogger'lara gidip selam vermeyi uygun bulurum. Yanii, 3. şık sanırım bana uygun.

Önümüzdeki günlerde İstanbul sokaklarını arşınlayıp birkaç blogger görmeyi düşünüyorum, haberiniz olsun, mp3'le dolaşmayın.

18 yorum:

Unknown dedi ki...

izmir'e de gelsene. hem daha kolay karşılaşırız, hehe :)

henüz öyle bi tecrübem olmadı bu arada benim, çünkü zaten takip ettiğim blog çok fazla olmadığı gibi izmir'dekiler daha bi az :)

bu da böyle işte, yazasım geldi.

Unknown dedi ki...

Ben seni görsem gelirim yanına.
La Ceren naber la.
Naptın hacı yatırdın mı altılıyı derim.
Beni tanımazsan hayata küser kendimi en yakın köprüye zincirlerim. hiç yemek yemem açlıktan ölmeme ramak kala akbabalar gelir beni yir.

hah memnun oldun mu bak öldüm senin yüzünden.
nolurdu beni tanısaydın?

Leah dedi ki...

Fani şeyler bunlar yahu. :D
Aslında ne yazdığına göre de değişir foto koyup koymaman. Ben içimdeki tüm buhranları, tüm çemkirikleri, tüm çirkefliğimi yazıyosam bloguma beni görmesinler abi, o melun suratımı görüp naapcaklar düşüncesindeyim. Buna ek olarak evet kesinlikle beni yazdıklarım için okusunlar. Ben iç döküyorum. Şimdi izleyenlerden biri benim arkadaşım çıksa ben yazdıklarımdan kısıcam belki, çekinicem. Fotograf koymamak mantıklı bu bakımdan. Bu genelde kişisel bloglar için böyle. Ha, moda blogları, tasarım blogları ne bileyim anne-çocuk blogları gibi bu tarz bloglar daha çok görsel barındırdığından mütevellit normal geliyor, sıcak geliyor, insanların ilgisini çekiyor.
Onca blogger izlerim, birini yolda göremedim ülen! Görsem kesin giderim yanına, tabi beni izlediğinden ve ismime aşina olduğuna eminsem :D

chunlibeauty dedi ki...

heheheh cok güzel bi konuya değinmişsin :D bende acaba blogda yada forumdan yüzüne aşina oldugum birini görsem napardım diye az düşünmemişimdir :D yada biri beni blogum vasıtasıyla tanıyıp gelirse ne tepki verirdim :D
Sanırım banada 3. $ık en uygunu :D

Allegra'nde dedi ki...

ben blogadan az çok muhabbetim olan herkesi tanırsam koşarak giderim. ama beni tanımayacağını kestirdiğim birinin yanına gidip de ünlüden imza isteyen hayran konumuna düşüremem kendimi. öyle de bir süper egoyum :)))
bu arada beni izlediklerinden bi haber olduğum gerçek arkadaşlarım yazılarını okuyorum diyince bende bi utanma, kızarma oluyor nedense :)))

ceren dedi ki...

pinosh: izmir'e bi gelsem bi daha dönmicem zaten:) ailecek izmir hastasıyız biz, eğer gün olur da taşınırsak yollarda seni arayacağımdan emin olablirsin pinosh.

banyo: eğer görüp yanıma gelirsen ve o cümleleri harfiyen sarfetmezsen görmezden gelirim kızım seni, özellikle altılı kısmını duymak istiyorum unutma.

leah: evvet çok dooru, eğer bende yakın bi tanıdığım blogumu okusa çok saçmalayamam ya da çok kendimi anlatamam, anlattığına göre değişir kesinlikle.

ceren dedi ki...

chunli beauty: 3.şıkkı benimseyenler topluluğuna hoşgeldin. seni yolda görürsem, ismini söylemekte muhtemel bi zorluk çekeceğim için 3.şıktan bahsedicem unutma.

allegra'nde: ayynen öyle, hayatta beni tanımayan birine gidemem, hatta ayılıp bayıldığım bi ünlü bile olsa gidemem, niye, çünkü tersler beni hayal kırıklığına uğrarım diye tırsarım, sonra pişman olurum. bi blogger'ın beni hayal kırıklığına uğratmasını istemem.üzülürüm.

Unknown dedi ki...

öğlen mamasına cıkarken gördüm anca geldim cvb yazıyorum:P

keddy'i gördüm ben ama emın olamadıgım için birşey demedim ertesı gun gördüğüm yerde aldıgı seylerı görünce söyledim:)

güzel bir duygu, samımıyetını hissettiklerimin yanına giderim merhaba derim cekinmem

ayrıca konu süper olmuş,tespitlerde öyle:)

Unknown dedi ki...

ara beni boya beni ceren :D izmir candır ama be yaaaa :)

ceren dedi ki...

moda(e)ratör: işte, deneyimli bi blogcu! öncelikle saygı duydum bundan! demek ki sende görünce 3 ve 4. şıkların arasında kaldın, sonunda 4. şıkkı uyguladın.
Teşekkürlerimi sunarım:D


pinosh:off canımı boyoz istettin beea:))

Unknown dedi ki...

yanına da yumurta, ohhhh mis :D

ceren dedi ki...

oyyyy

Bero dedi ki...

Çok komik bir yazı olmuş.
Ben de resmini saklayan bir blogger'ım.
Tek nedenim şu: Bu platformda beni tanımayan yeni insanları bu ortamda tanımak ve gerçek hislerimi paylaşabilmek istiyorum.
Bu nedenle de kendimi deşifre etmiyorum ki tanıdıklarla karşılaşsam da anlamasınlar diye.
Sinsi miyim neyim :)

ceren dedi ki...

yok canım, niye sinsilik olsun:) gayet makul bi seçim tabiki.

Unknown dedi ki...

bayıldım bu yazına..
kesinlikle kusursuz bir yazı olmuş..
bende resmini saklayanlara değinmiştim ancak alınanlar olmutşu.. sen tam doğru bir şekilde ifade etmişsin.. sonuçta resmini saklayanlara ya da gösterenlere lafım yok ancak fotoğrafını koyupta yüzüne "çiçek böcek kelebek" koyanlara anlam veremiyorum.. yinede dediğin gibi sanal alem korkusu..
selam vermek merhaba demek bunlar insani şeyler sanallaşmaya başladığımızdan beri "selam versem mi vermesem mi" gibi muhabbetler döndü.. eski insanlarımıza bakarsak birbirlerini ilk defa gören insanların selamlaştığını görürüz..

ceren dedi ki...

öncelikle pek pek teşekkür ediyorum:) çiçek böcek mevzusuna bende katılıyorum, ya koyarsın korkmadan çekinmeden,ne anlatacağın varsa anlatırsın, ya da hiç koymazsın bu kadar basittir.. ya da değildir bilemiyorum:D

gunesyuksel dedi ki...

miyopu astigmatla birleştiren benim gibi sahıslar ne yapsın.. :) yosa cok kanlı canlıyımdır.. hemen gider yakınlık kurarım da, sorun görebilmekte.. :)

ceren dedi ki...

güneş sendeki apayrı bi dertmiş:) bloggerları karıştırma gibi bi sorunda olabilir, aman diyeyim:D