15 Mar 2010

Mp3 ve Güneş Gözlüğünün Faydaları


Bir sorunum ve birkaç da sorum var.. 1 saat kadar önce otobüsten indim, ne zamandır sinir oluyorum bu konuya,o hışımla yazmak istedim..

Otobüslerden nefret etmeyen var mı? Azdır herhalde. O şanslı azınlıkta, muhtemelen daha insani bi hatta yolculuk edenler ya da kısa mesafe yolculuk edenlerdir. Ben, otobüslerin bir sürü boş koltuğu olan ve insan gibi yolcuları olanlarını severim, herkes gibi. Ama bugün bahsedeceğim şey, dolu ve insanlıktan nasibini almamış yolcuların olduğu otobüsler. Tabi bu konuyu otobüslerle de sınırlamak yanlış elbette, bunun metrosu var, dolmuşu var, minibüsü var, yaya kaldırımlısı bile var. Ama otobüste niyeyse daha bi başka oluyo taciz.

Aslında bu konuda baya baya doluyum, saçma salak şeyler yazmaktan çekindiğim için de bi cümleyi yazmadan önce düşünüyorum, farkettiyseniz hala konuya giremedim.

Otobüse bindin, akbili bastın, mecburen ayaktasın çünkü çok dolu (eğer oturuyorsan şanslısın zira camdan bakıp herşeyi görmezden gelebilirsin) ilerleyip kendine bi yer bulmaya çabalarsın, içerisi zaten havasız, kokulu, hah dışarısı da bol trafikli, ohh değme keyfine. Bu arada yanda, sağda ya da solda, bi öküz sana bakar, içinden ya sabır çekersin, sol elinle yüzüğü göstere göstere burnumu, yanağını falan kaşırsın bak, evliyim ben gibisinden. Ama öküz öküzdür işte, bu arada kendine de kızarsın "sanki evli olmasam rahatsız etmeye hakkı var mı" gibilerinden..

Otobüsten indin, yürüyorsun. Yandan geçen ayrı bi öküz bazen ağza alınmayacak bi laf ya da saçma sapan bi laf atar, çıldırırsın. O yol iyice burnundan gelir. Cevap versen bi dert, vermesen dert.. Hoş, cevap versen "özür dilerim" mi diyecek, hayır!

İşte tüm bunlara ben kendimce az biraz çareler ürettim sevgili dost.

Simsiyah bi güneş gözlüğü edin, öküzler gözünüzü görmeyince daha az bakıyorlar (çok mu saçma, dene ve gör) Aslında ben gözlük takınca kendimi korumaya alıyomuşum gibi hissediyorum bazen, bu da bana iyi geliyor..

Muhakkak bi mp3'ün olsun, kapıdan çıkarken tak, eve girerken çıkart. Ne laf duyuyosun ne bişey, bu da fena sayılmaz.

* Bu arada, yanında kocan, sevgilin ya da erkek arkadaşın olunca delikanlı öküzlerimiz saygı duyup, göz ucuyla bile bakmıyo ya ben buna kopuyorum işte. Aslında o saygıyı yanındaki adama duyuyor yine sana değil..

Farklı bi yöntemi olan varsa duymak isterim, benden bu kadar..

10 yorum:

noraashira dedi ki...

Ünlü düşünür Lily Allen ne demiş, Fuck you fuck you very very much :) Tüm öküzlere gitsin :)

ceren dedi ki...

ahahah mp3'ümde var biliyo musun:) sinirlenince bikaç ölçü alırım.

l b dedi ki...

vallahi her sabah-akşam en dolusundan bi taneye biniyorum. işkence resmen.
mp3 işe yaramıyor ama gözlükle olabilir bak.
ayrıca yeni teman çok güzel olmuş.

ceren dedi ki...

mersi canım, beğenmene sevindim. gözlük işini hallet bi an önce:)

Unknown dedi ki...

bende trenciyim.

laf atan filan olunca çok delleniyorum ben. genelde karşılık veririm. o bana bir bakıyorsa ben dik dik 10bin bakarım.sinir ederim.üstüne yürürüm.bana mı dedin dayı derim.saykoya bağlarım.
adamı orda yatırır hadım ederim kafamda. sonra da üzülürüm yazık lan bu malın çoluğu çocuğu vardır şimdi derim.
ben gözlük takınca kendimi artist gibi hissediyorum.herkes bana bakıyomuş gibi geliyor. çok utanıyorum.
sana yazdığım yorumları toplayıp blogumda post diye yazıcam.

ceren dedi ki...

wuuu, çok pis hırs yaptım bende dik dik bakçam bidaa. gözlüğü bende 1-2 sene öncesine kadar takmazdım, yakışmıyo bana diye ama alışınca acayip sevdim, diyorum ya kendimi onun arkasına gizliyorum çok zekiyim beh.
bu arada her yorumunda kah güldürüyosun kah hüzünlendiriyosun beni:) yaz yaz daha da yaz, güzel oluyo :D

Bero dedi ki...

Bi de otobüste hafif sıkıştırma olayları olur ya, çok korkarım ben. Bir kaç kez yaşamıştım zamanında.

ceren dedi ki...

ayy geçmiş olsun,off o tiksinç bi olay, aklıma geldi de sinirden iyice delirmeyelim diye yazmadım.

MKBL dedi ki...

çok keyifli yazılarınız var.bende artık takipteyim sizi.Sevgiler

ceren dedi ki...

teşekkür ediyorum, sevgiler bizden:)