3 Mar 2010

İlkbahar


Ennn enn en bi sevdiğim mevsimdir kendileri, maalesef son yıllarda oldukça kısa sürüyor, doğanın dengesi zırt pırt.. Tam "heyo bahar geldi" derken bi bakıyosun donmaktasın, 2 gün önce kaldırdığın montunu geri almaktasın.. Yoo dostum yoo, daha bahar gelmedi dersen ve beklersen çok beklersin zira bi bakmışsın yaz gelmiş.. O yüzden hafif bi güneş çıktığında zillerini al ve çalmaya başla, zira beklediğin bahar o dur.. Ama ince ince giyinip de hasta da olma.

Ben kışın kendimi derin bi uykuda hissediyorum açıkçası, derin bi depresif vaziyet, üşenme hali.. Üzerine mont geçiren herkes aynı benim için. O montu tiyatroya, sinemaya gittiğinde nereye koyacağını bilmemek dert, cafe'ye gitsen yerlerde süründürmek bi dert, bara gitsen bi yere bıraksan çıkarken almak ayrı dert, içine güzel güzel giyinip gittiğin yer soğuksa montunu çıkaramadan dönüp sinir olmak ayrı dert, dertte dert yani.. Kışın ise tek özlediğim ve sevdiğim yanı çizme giymektir itiraf ediyorum.

Güneş azıcık bi göstersin kendini, müthiş gaza geliyorum, kitap yazmaya mı kalkmıyorum, saçma sapan planlar mı kurmuyorum, üşengeçliğim az da olsa kırılıyor vs. Hele o çiçek açan ağaçlar yok mu, deliriyorum resmen. O güneş gözlüğünün çekmeceden çıkış anı, yazlık kıyafetleri ordan burdan çıkarma anı, Moda'ya gidip waffle yeme, kahve içme anı, felsefe yapıp aynı zamanda onu bunu çekiştirme anı ahh ah, hiçbir şeye değişilmez..

6 yorum:

çello çalan kedi dedi ki...

dün akşam bir ordan bir burdan okudum kısıtlı zamanımda. çok sevdim burasını. fırsatını bulunca doya doya okuyacağım seni. bilgilendireyim istedim.

ceren dedi ki...

pek bi sevinirim efendim, yorum beklerim bol bol:)

Ezgi dedi ki...

Bende buz gibi soğuk,karanlık kışlardan nefret ederim.Canım hiçbir şey yapmak istemez.Ama havaların azıcık ısınması umutlandırır beni yeniden doğmuş gibi sanki... Yarında son cemre düşüyor toprağa.bizim gibi bahar sevenlerin gözü aydın:))

ceren dedi ki...

ya evet gelsin artık güneş di mi, ılık hava falan özledim bende çok:)

Bero dedi ki...

Bu yıl kış süresince neredeyse hiç güneş çıkmadı, her haftasonu hava kapalı veya yağmurluydu. Güneşi öyle özledim ki. Dediğin gibi bahar çok kısa sürüyor, güneşi görmek demek bahar demektir :)

ceren dedi ki...

ya hakkaten bu kış çok kasvetliydi, eskiden böyle değildi sanki, az biraz güneş gösterirdi kendini, bu sene baya depresif geçti cidden:) hatta geçmedi, bugün delice soğuktu.