14 Kas 2010

Saw 3d (mi?)


Öncelikle belirtmeliyim ki, 5 dakikadır ekrana bakıyorum ne yazsam "çok berbattı" haricinde diye. Fikrim ilk satırdan belli oldu sanırım, evet cidden çok kötüydü yahu.
Saw serisini en son 3. filminde tövbe ederek bırakmıştım. Bugün bayadır sinemaya gitmiyoruz diye filmleri yoklayınca, 3d olduğunu ve 'gerçekten' son olduğunu öğrenince aradan uzun zaman geçti belki ilk filmdeki orijinalliği yine yakalayabilmişlerdir umuduyla gidiverdik.

Bir kere cidden geriyor-ki bu sizin için önemliyse, hikayenin zayıf olması çok umursadığınız bir durum değilse evet gidebilirsiniz.

Eğer, 3d olsun da ne olursa olsun diyenlerdenseniz, gitmenizi önermem zira 3d namına cidden hiçbir şey yok! Üzerinize 1-2 kere et parçaları fırlıyor o kadar. Bu 3d mevzusu bizim gibi 3d manyakları için atılmış bir yem gibi duruyor.

Görüntüler diğer filmlerinde de böyle miydi bilmiyorum (1-2-3 hariç) ama bu filmi kesinlikle yarma, biçme, kesme, yontma, yakma, vs açısından bol malzemeliydi. Çok tıka basa yedikten sonra gitmenizi önermem. (yarısına bile gelmeden çıkanlar oldu, azimle dayandık)

Seyirciyi de salak yerine koyduğunu düşünüyorum zira gittikleri yol saçma sapan, sonu saçma sapan yani aman aman sürpriz bir son yok. Benim için tek sürpriz Linkin' Park' ın solisti Chester Bennington' ı kurban rolüyle ufak bir (benim için ufak, kurban için kocaman mı desem) rolde görmem oldu.

Budur yani. Başka da bir şey ifade etmiyor bana 3d diye yutturulan bu film.

5 yorum:

l b dedi ki...

bu zamana kadar hepsini sinemada izlemiştim. bu eksik kalacak gibi. cidden o kadar kötü müydü yahu ceren?

ceren dedi ki...

hepsini izlediysen izle bunu da bence, eksik kalmasın. gerçi yeterince önyargı oluşturdum ama:)

leon dedi ki...

ben de hepsini sinema izleyenlerdenim.bunu da sırf bundan dolayı izlerim.1-2-3 den sonrası tamamen saçmalıktı ama yine de bir de benim gibi manyaklar var.saw'ın devamının çekilme sebebi de bu manyaklardır aslında.çünkü maksat senaryodan çok feci sıfatı alacak şeyler.midesiz miyiz neyiz :) ama demeden edemiyeceğim ya saw 1 neydi be abi :):P

Dışavurum dedi ki...

Bu serinin hepsini izledim ama, paso Engin'in arkasına saklanarak, yani yarısını izlemiş oluyrum bu durumda.
Neden ısrarla gidiyorum ben de anlamıyorum :)
Şimdi kötü olduğunu bile bile bu 3D sini de seyredeceğim sinemada:) Bağımlılık diyelim, uslanmazlık diyelim, yada 'Testere 7, hepimizi 7' diyelim Yılmaz Morgül deyimiyle :)

ceren dedi ki...

leon: kesinlikle haklısın saw 1 bence de çığır açmış bir filmdi, mide konusunda yorum yapmayorum eheh.)

dışavurum: yılmaz abimizi dinlemediğim için böyle oldu zaten, sözünden çıkmak yok bundan sonra ahaha:)
kötü sahnelerde 3d gözlüğünü çıkar, işe yarıyor sedacım:)