19 Kas 2009

Tarla Kuşuydu Juliet


Bu oyuna yaklaşık 3-4 hafta önce gittik. İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin oyunu. Çok çok güzel..
Shakespeare'in Romeo ve Juliet'ini hepimiz biliyoruz.. Shakespeare hikayeyi bitirmiş ama bu oyunda devam ediyor .. O romantik, dramatik, ağlatan hikayeyi alıp devamını bir kahkaha şenliğine çevirmeyi başarmışlar adeta.

Yazar: Epharaim Kishon
Yönetmen: Engin Alkan
Oyuncular: Engin Alkan, Özlem Türkad, Murat Bavli, Çağlar Çorumlu

Romeo ve Juliet evlenirler hatta çocukları bile olur, ancak aile içinde çatırdamalar vardır ve en sonunda dayanamayan Shakespeare mezarında ters döner ve evli çifte bir ziyaret yapar. Bu rolde Çağlar Çorumlu adeta harikalar yaratmış, ortaya çıkmasıyla seyircinin yerlere yatması bir oldu. Aynı şekilde Murat Bavli çiftin kızı rolünde ve o da bir hayli şirin bir rol sergilemiş (burda şirin kelimesini kullanmak zorundaydım:)) Engin Alkan ve Özlem Türkad zaten tanınmış simalar, 7 numara adlı bir dizide uzunca bir süre oynamışlardı. Hatta Çağlar Çorumlu'da o diziden.
Oyunun bir süprizi daha var, salona girdiğiniz zaman Engin Alkan ve Özlem Türkad'ı sahnede yemek pişirirken görüyoruz, tam saati geldiğinde de hiç bir şey olmamış gibi oynama başlıyorlar. Oyun esnasında pişen makarnayı da bir güzel tüketiyorlar, oh valla :) Zaten Barış'la oyundan sonra eve koşar adım gelip gecenin köründe 1 paket makarna tükettik sayelerinde, onu da söylemeden geçmek istemem:) Ayrıca süprizleri bununla da bitmedi, maşallah tüm oyuncular birbirinden yetenekli, oyunda bir kaç şarkı çalındı oyuncularımız tarafından, hatta sanırım bazılarının sözleri bestesi Engin Alkan'a aitmiş, hem çalıp hem söylediler, bateri, gitar, bas gitar.. Sesleri zaten çok güzeldi..

Tiyatroya bayadır ara vermiştik ve sezonda ilk gittiğimiz oyun bu oldu, çokta iyi oldu, neler kaçırdığımızı görmüş olduk, kesinlikle tavsiye ederim, mutlaka görülmesi gereken bir oyun..

Oyunu buradan da inceleyebilir, biletleri takip edebilirsiniz.

0 yorum: