20 Ağu 2009

sex and the city


Şimdi, bu diziyi duymayan kalmamıştır sanırım, ben yeni izleyebildim. Çok eğlenceli, şirin, komik bi diziymiş, tamam. İlla ki hayatının bi döneminde bu diziyi izleyerek, yaşam tarzına, kıyafetlere, şehre özenen arkadaşlarımız olmuştur. Ne yalan söyleyeyim arada bi bende ah çekiyorum içimden ve hemen New York ta yaşamadığım ve muhtemelen de yaşayamayacağım aklıma geliyor, evet üzülerek söylemeliyim ki burası Türkiye -her ne kadar bu mottodan nefret etsemde kullanmalıyım sanki- ve biz Carrie gibi bi Chanel giyerek bi Taksim'e çıkamayız. Ama özeniriz bal gibi, evet. Biraz diziden bahsedelim.
Dizimiz 4 birbirinden farklı kadının hayatını masaya yatırmakta. İşleri, partnerleri, evleri, kıyafetleri kısacası yaşam tarzlarını ayıla bayıla izliyoruz. Başrolümüzde Carrie Bradshaw var. Sarah Jessica Parker oynuyor bu şirin karakteri. Bence çok hoş bi kadın, ayakkabı hastası. Bi gazetede köşe yazarlığı yapıyor, ilişkiler üzerine yazıyor. Çoğumuzun en çok özendiği karakter olsa gerek. Kendisini de şu markalarla anarız; Manolo Blahnik, Malboro Light, Oscar De La Renta. Kendisi geçtiğimiz sene Türkiye ye de gelmişti hemde beraberinde tam 9 adet bavulla. Bir diğeri Miranda. Gerçek hayatta Cynthia Nixon. Dizide ki rolü avukat, sağlam karakterli, kızıl, hoş kadın. Gerçekte lezbiyen imiş. Oyunculuk açısından benim en beğendiğim o. Dizinin bence en sönük kadını Charlotte York. Ama çok hoş bence. Kristin Davis. Diğerlerine göre daha tutucu oldugunu söyleyebiliriz, ilk evlenen kendisi mesela, başarılı ve mimiklerine bayıldığımı söylemeliyim. Bir diğeri de Samantha Jones yani Kim Cattrall. Bu kadın en renkli sima dizide. Asla tutucu değil, tam aksine çok rahat. Yaşına göre de hala çok hoş olduğunu söylemeliyim. Dizide Halkla İlişkiler uzmanı, ki en uygun mesleği seçmişler kendisine bence.
Bi de şu Carrie nin takıntılarından Mr big mi, Aidan mı problemi var tabi, buna da değinmeden geçemeyeceğim. Mr Big i ilk gördüğümde, hatta Aidan ı görene kadar dibim düşerek izlerdim, Aidan bi ayrı bence. Ben Aidancılar danım, üzgünüm, ama Big in de hakkını yememek lazım.
Bu arada filmi de çekildi geçen sene, henüz seyretmedim ama 2. si de geliyormuş sanırım. Hoş olabilir. Ben bi de üşenmedim "hangi Sex and the City karakterisiniz" adlı bi testi de çözdüm, Charlotte beklerken Carrie çıktım. Hayırlısı..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

kızıl saçlı olan daha güzelmiş :))

Adsız dedi ki...

BENCE SOLDAKİ :)

Adsız dedi ki...

bana sorarsanız soldakiyle kızılın arasındaki daha güzel...

Adsız dedi ki...

hepsi benim...