10 Mar 2011

Bu Filmin Kötü Adamı Benim - Murat Gülsoy

Ne acayip.. Bloglar kapalı hala, çoğumuz erişebiliyoruz bir şekilde ama sanki yazma zevkimiz elimizden alınmış gibi.. Bende aslında gayet zorlama başlıyorum şu an yazıya. Bakalım, şu an gelişme yok hiçbir şekilde. İnadına yazmak gerek belki de bilmiyorum. Artık kim okursa, kim faydalanırsa kar diyorum, ne diyeyim? 

Kitap, Murat Gülsoy' un ilk romanı ayrıca benim de Murat Gülsoy' un okuduğum ilk kitabı. Baştan söylemek isterim ki ben kitabı beğendim, zevkle okudum. Derin bir anlatım tarzı var yazarın kitapta, öyle çok aforizmalar yok (ki bu bazen çok daha iyi oluyor) yani sade bir anlatım, çok süslü değil, o yüzden olayların içine daha da dalarak, anlayarak okutuyor kendini.

Kitapta çok fazla karakter yok, ama olanlarda yetiyor gayet:) Önder var mesela, tüm kitap onun üzerine gibi, yani onun düşünceleri, onun gözünden karısı Defne, karısını -bir nevi- aldattığı Gaye, Gaye'nin sevgilisi Önder'in de yakın arkadaşı İzzet. Önder çoğu okurun nefret besleyebileceği bir karakter, baya baya itici ama okuyup geçemeyeceğiniz de bir karakter aynı zamanda, durup bir düşündürüyor bolca nedir ne değildir bu mevzular nerelere gidecektir diye:)

Önder sanki, hani uzaktan tanıdığımız, az çok ilgi duyduğumuz birisinin iç dünyasını merak ederiz ya, işte o iç dünyayı seriyor önümüze, al bakalım, işte uzaktan merak ettiğin adam budur diye, bende öyle bir izlenim uyandırdı, hala da benim için uzaktan uzağa merak ettiğim, bu adam ne yer ne içer ne yapar diye düşünebileceğim bir karakter, öyle de bir gerçekçi yanı var aslında. Hatta bazen okurken Keklik Koyu' nda da hissetmedim değil, Önder' le Gaye' nin peşinden gittim bir süre, İzzet' in babasıyla balık aldım, atladım arabaya geri döndüm, Defne' yle konuştum, anlamaya çalıştım. Demek istediğim hikaye o kadar da uzak değil bizlere, yadırgamadan üzerimize alabileceğimiz ana fikirlerle dolu. 

Tabi kitap bittikten sonra yazarın arka kapaktaki fotoğrafıyla bakıştık bir süre, tüm bunların üzerine de sordu sanki, merak ettiğin kadar var mıymış? Bilmiyorum, bir yandan çok ilgimi çekerken bir yandan da baya bir uzağa kaçtım hikayeden :) Ama Murat Gülsoy' dan çok uzağa gidemeyeceğim kesin, diğer kitaplarını da okumayı iple çekiyorum artık..

3 yorum:

Mehmet Bilgehan Merki dedi ki...

Sevgili Ceren,
yıllar önce, ilk çıktığı sıralarda okuduğum bir kitaptı. Çabuk okunduğunu hatırlıyorum. Ancak geride bende pek bir şey kalmamış.
Bloglara gelince,
http://blockedsiteaccess.com/ sitesinden yasaklanan istediğin siteye girebiliyorsun.
İkinci yolda, DNS numaralarını değiştirerek blogu açılır hale getirebiliyorsun.
Ancak, yasaklama blog dolaşımını önemli ölçüde aksattı. Bakalım ne zaman normal hale geleceğiz. Sevgiler.

ceren dedi ki...

çok teşekkürler, benimde kurulu bir programım var hepsine ulaşabiliyorum ama dediğim gibi o zevk elimizden alındı sanki, daha da yazmak gerek belki inadına. teşekkür ederim faydalı bilgiler için:)

Serhat dedi ki...

Okuyan arkadaşlar bana ulaşabilir mi acilen. Serhat1907.1907@hotmail.com