15 Haz 2010

Televizyon Zırvaları


* Tv'lerdeki görüntü kirliliği bu aralar -hatta uzun bir süredir- had safhada. Bundan kastım izlenecek diziler, programlar vs değil, güç bela izlenecek bir program bulup, izleyememek .. Açıyorsun bir kanalı, başlıyorsun izlemeye, 2 dk sonra alttan bir reklam yükseliyor burnuna doğru. Bilmem ne yaz şuraya gönder orijinal şarkı cebine gelsin. Allahaşkına, bu tip zamazingoları hala kullanan var mı? Neyin ısrarı bu? Alt yazı geçerken bir de reklam koymuyorlar mı? Ne anladım o zaman kardeşim senin verdiğin filmden?

Bu tip olaylara niyeyse fena sinirleniyorum. Sinemada zırıl zırıl öten reklamlardan sonra tv'lerdeki reklamlar da elimde kumanda olmasına rağmen gözüme gözüme sokuluyor. Hayır gerçekten faydalı bir şeyin reklamı yapılsa gam yemicem. Cep telefonu melodisini hala tv'den alan var mı yaa?? Demek ki var, o yüzden bu ısrar..

* En sevdiğim kanal olan Ntv' yi de ne zaman açsam reklam çıkıyor karşıma artık. Eskiden değildi böyle. Oğuz Haksever ve Banu Güven'i izlemekten müthiş keyif alıyorum. Burcu Esmersoy'u ise Ntv'de göresim gelmiyor açıkçası. Egosu tavan yapmış gibi geliyor, aynı şeyi bir de Beren Saat için hissediyorum. İkisini de görünce bi huysuzlanıyorum!

* Aşk-ı Memnu'nun "Veda" fragmanları biraz baydı. Aslında güzel yapmışlar, insan bi içleniyor falan. Birkaç senedir devamını getirebildiğim ilk Türk dizisi kendisi. Zerrin Tekindor'u tanımama vesile olduğu için müteşekkirim kendisine. Adnan , sana söyleyecek bir laf bulamıyorum hala.

* Akşamları Barış'la "Supernatural" alıyoruz 1 veya 2 doz. Henüz ilk sezondayız, her bölüm bittikten sonra ben hafiften tırsaklaşıyorum o yüzden onun üzerine "Evcilik Oyunu" izleyip realite kaybına uğruyorum, kendime geliyorum.

* İzlemekten en keyif aldığım şeylerden biri de kesinlikle yemek programları. Ama "Yemekteyiz" asla değil. Geçen sene zevk alıyordum izlerken ama, yarışmacıları ağır arızalardan seçmeye başladıktan sonra bıraktım. Şimdi ki favorim Kanal d'de ki "Emel Başdoğan" , gerçekten klasikten öte farklı tatlar yapıyor, güzel ipuçları veriyor, gayet kaliteli bir program aslında.

* Bir de klip mevzusu var tabi. Yönetmenler acaba ne zaman şarkıcıları ya da grupları sırılsıklam etmeden de güzel klipler çekilebileceğini anlayacaklar? Gripin mesela. Alıp koymuşlar bi yere, basmışlar tepelerinden suyu. Nasıl komik. Nasıl saçma. Nasıl aptalca. Son zamanlarda beğendiğim en iyi klip, Ceylan Ertem'in bir türlü çıkamayan albümündeki "İnsandık" şarkısına çekilen klip. Farklı. Buyrun, izlemek isterseniz.

Bir de "Yollar" şarkısı var, beğendiğim. Mirkelam & Kargo 'nun. Klibi aa ne şahane falan dedim, sonra Jim Jarmusch 'un "Permanent Vacation" undan "esinlenme" çıktı. Olsun ben yine de beğendim, ne de olsa Jim var ucunda.

* Son olarak bir de "Türksat" mevzusundan bahsetmek istiyorum. Geçen sene taşındığımız bina yeni olması nedeniye kablolu yayın yoktu. Mecburen hiç huyunu suyunu bilmediğimiz Türksat almak durumunda kaldık. O gün bu gündür, kanallar devamlı kendi arasında dans ediyor. Dün bir baktım, cnbce yerine Trt2 gelivermiş! Cnbce 'yi ara ki bulasın? Atv 1 senedir yok mesela. Sonradan araştırdık ki Türsat'ı olanların hatrı sayılır bir çoğunluğunun Atv sorunu varmış. Son.

10 yorum:

Unknown dedi ki...

yaz geldi yavaş yavaş dizilerin eski bölümlerini koymaya başlarlar cnbc e de e2 de filan.
ben de onları bekliyorum.
bir de losta başlarız artık heralde sezon bitince.

180 boyunda kara yağız delikanlıyım.her türlü fanteziye açığım diye tvye mesaj atan adamlar, emin ol reklamdan da melodi indirir.
öff ne biçim insanlarla aynı havayı soluyoruz ya.
yazınca tiksinti geldi.

Unknown dedi ki...

bir de o Burcu Esmersoy'un Bedük'ün son klibinde oynamasına feci ifrit oldum.
Bu kadını her bir yerlere sokuşturma isteklerini anlayamıyorum.

ceren dedi ki...

ahaha yağız delikanlıya koptum:) burcu esmersoy değil de banu güven oynasaydı işte gerçek bi başarı olurdu bence, hoş oynamazdı muhtemelen.)

Bero dedi ki...

TV den nası baydım anlatamam, evden çıkarsalar üzülmem :)

ceren dedi ki...

aynen:) ama yok yok o zaman dvd seyredemem. kalmalı şimdilik. =)

Sinem Ergun dedi ki...

Ceren epey dolmuşsun, içini ne güzel dökmüşüsün, gazetelerin tv yorumcuları gibi, zevkle okudum gerçekten, çok da doğru tespitler, bakalım yazın ne syredicez:))

ceren dedi ki...

teşekkür ederim sinem:) valla yaza pek bir şey yok şu an görünürde, bol dvd stoklicam ben muhtemelen. hatta en iyisi de bu sanırım. boşa sinir yapmamak lazım:)

kurtlu kitap dedi ki...

duydum ki benim blogumda senin hakkında dedikodu yapılıyomuş :)

ceren dedi ki...

ooo demek ölee, bakalım hemen:)

l b dedi ki...

- burcu esmersoy, beren saat konusunda çok haklısın. gördükçe televizyonu yumruklamak istiyorum artık.

- supernatural ne kadar harikaysa evcilik oyunu o kadar korkunç.

- ben hiç aşkı memnu izlemedim :(

- ve türksat adamı katil eder. çok ciddiyim eder.

sevgilerimle,
miniktelevizyonbağımlısı.