2 Haz 2010

The Sons Of Lee Marvin (Lee Marvin'in Oğulları)


Jim Jarmusch bu enteresan grubu kurarken aklından ne geçti bilemiyorum zira öyle ortaya saçılmış büyük bildiriler de yok etrafta. Üye listesi, toplantılarda tam olarak ne yapıldığı gibi bilgiler de paylaşılmıyor, dolayısıyla yarı-gizli bir örgüt bu. Örgüt dediysem, yaptıkları eylem toplanıp film izlemekten ibaret. Gruba üye olmanın tek koşulu ise Lee Marvin'e görünüş itibariyle benzer olmak (bu faktörden ötürü de, grupta hiç kadın yok) ve tarz olarak çoğunluktan uzak bir yaşam tarzı sürdürmek.. Lee Marvin'i çok tanımıyorum ama görünüş itibariye çirkin bir o kadar da karizmatik olduğunu söyleyebilirim.

Grupta şimdilik başı, Jim Jarmusch' un çektiğini biliyoruz, diğer oğullardan birkaçı "Down By Law" ı da beraber çektikleri John Lurie, Tom Waits. Onun haricinde Nick Cave, Richard Bose, Iggy Pop, Neil Young, Josh Brolin adları geçer.

1992'de Jarmusch'un yaptığı bir röportajda anlattığına göre, Tom Waits bir barda otururken, garson yanına gelir ve bir adamın onunla konuşmak istediğini söyler, Tom Waits sinirlenir, onu tanımadığını konuşmak istemediğini söyler, ardından adam gelir -nedir bu grup saçmalığı? diye sorar, Tom'da bundan bahsedemeyeceğini söyler, bunun karşılığında da adam bu gruptan hoşlanmadığını ve kendisinin gerçekten de Lee Marvin'in oğlu olduğunu söyler.. Tom Waits ne kadar afalladı acaba ne dedi, oraları anlatılmamış..

Şahsen Jarmusch'un Lee Marvin' e çok benzediğini düşünüyorum, ağız burun bakış hemen hemen aynı gibi ayrı ayrı bakılırsa. Nick Cave ve Neil Young'ta andırmıyor değil. Josh Brolin ehhh kıvamında sanki ama Iggy Pop'un neresi benziyor emin değilim açıkçası:)

Belki de küçüklüğümden itibaren böyle anormal gruplar kurma heveslisi olduğumdan acayip geldi bana bu grup, sevdim. Türkiye'den bu tarz bir grup çıkar mı diye düşündüm bulamadım, zira herkes kendini biraz hint kumaşı zannettiği için zor. Çıksa bile sanki bir yerden sonra "hayır ben ona değil, o bana benziyor" lafları dönebilirdi.

Grupla ilgili daha fazla bilgisi olan varsa paylaşmakta bir sakınca görmesin zira ilgimi baya bir çekmekte. Jarmusch'un önünde bu sayede, bir kez daha eğiliyorum efendim. Saygılar..

2 yorum:

Unknown dedi ki...

çok enteresanmış cidden.
çok acaip kafalar var bu adamlarda ya.

ceren dedi ki...

di mi. bu yüzden durduramıyorum kendimi devamlı hayran oluyorum:)