4 Haz 2010

Balkon Sorunları


Belki oturduğumuz sokaktan mütevellit yaz mevsimi bizim için aslında tam da bir işkence mevsimi. Az sonra yazacaklarım muhtemelen bir dönem hepinizin başına gelmiştir, gelmemişse bile duymuşsunuzdur. Maddeleme isteğime karşı gelemiyorum. Bu yazımı özellikle balkondan sarkan teyzelere armağan ediyorum, buyursunlar ..

* Çok sevgili balkon kuşları.. Sayenizde balkonumuza çıkmayı bırak, perdesini açamaz olduk. Oysa ki taşındığımızda ne hayallerimiz vardı, yemekler yiyip biralar içecektik, misafir ağırlayıp, film izleyecektik ( 1 kere film izledik, 1 kere kahve içebildik o da ağır koşullar altında oldu ) Özellikle yan binanın balkonuyla aramızda en fazla 1-2 metre mesafe olması ve yan balkonda adeta -yaşayan- bizden fersah fersah alakasız insanların yaşaması balkona çıkamamamızın en büyük sebebidir. Ve sevgili alt komşumuz Dursune teyze, sana sesleniyorum, lütfen karşı binanın teyzesiyle bu kadar yüksek sesle ailevi problemlerini paylaşma. Tüm sırlarına vakıfım kaç aydır.

* Çok sevgili -ben hergün halı çırpmadan yaşayamam teyzeleri- gerçekten bunaldım! Muhtemelen evinizde küçük-orta-büyük boy olduğunu düşündüğüm 3 adet elektrik süpürgeniz var (zira her gün onların da sesi gelmekte) ve buna rağmen o kıymetli halınızın hala temizlenemediğini düşünüp üstüne bir de çırpıyorsunuz, tebrikler.. Hayır yani ne yapılır ki 1 gün içerisinde kocaman halı üzerinde bu kadar?

* Ne zaman cama çıksam ya da balkonu yıkamaya kalksam uzun uzun bakış atan konuşmak için yer arayan teyzeler, boşuna çırpınmayın. Sayenizde ne zaman dışarı çıksam transit geçiyorum önüme bakarak yollardan. Zaten haftada 1 gelen apartman teyzesi beni en az yarım saat kapıda tutuyor, tüm çocuklarından haberim var, zaman zaman beraber sinirleniyoruz ülkenin durumuna bana yetip artıyor kendisi, o yüzden boşuna beklemeyin beni.

* Son olarak karşı binanın balkon sahipleri, sizi kıskanıyorum. Maşallah her öğününüzü balkonda yiyip içiyor, misafirlerinizi ağırlıyorsunuz. Pek bir dedikodu da dönmüyor sizin binada, halılarınızı da balkona pek atmıyor gibisiniz.

Benim en sevdiğim balkon türü, içinde kokulu çiçekler, yemek yiyebileceğin bir masa olan ve başka insanlarla mümkünse yüzyüze gelmeyeceğin, gelen geçene bakabileceğin balkonlar. Eğer taşınırsak -ki istiyoruz artık- balkon faktörü önemli olacak baktığımız evlerde. Gönül isterdi şu an tepemize 10 metre sarkıtılmış halının fotoğrafını çekip yayınlamak, ama yapabilmek için balkona çıkmak gerek! lanet olsun!

13 yorum:

Unknown dedi ki...

biz de ne hayaller kurardık balkonla ilgili.
şimdi ara sıra mangala çıkıyoruz.
bekleriz :)

ceren dedi ki...

mangal dedin ve beni bitirdin!! ı lav mangal veri maç!

Persephone dedi ki...

Ahaha çok iyi anlıyorum. :D Balkon kültürü ailecek hayatımızın büyük bir parçası olduğundan hayatımın bir evresinde hepsini yaşadım. Eski evimizdeyken biz de bütün site halkı olrak balkona çıktığımızda sanki aynı odaya doluşmuşçasına yakın oluyorduk ama zamanla farkında olmada sistem geliştirmiştik; kahvaltı saatlerimiz nöbetleşe olmuştu bir süre sonra. :P Tabii diğer en güzel yöntem de kocaman şemsiye. Açıyorsun, konuşmak için can atan balkon teyzelerinin yüzüne çeviriyorsun, şahane oluyor. :P

Ses için bir önerim yok tabii, tek yapabileceğiniz onlardan daha yüksek ses çıkarmak herhalde. :P

ayca dedi ki...

sevgili ceren;
diğer evimde balkon olmadıgı ıcın hep bir özlem duydugum balkon sevdama bu yenı evımde kavustum.hattası gecen hafta aldıgım butun malzemelerımı bu hafta guzelce yerıne oturttum ki bu hafta sonu harıka bır kahvaltı bızım olsun dıye.umuyorum bu dedıklerını yasamıycam cunku yasarsam hayal kırıklıgım büyük olucak.hem cebime hem yüreğime...:))
inşallah yeni evinde bu yaşadıklarının hiçbirisi olmaz...
selamlar

kurtlu kitap dedi ki...

bizim de yazlıkta vardı o apartman teyzelerinden. fakat benim annem de bi apartman teyzesi olduğu için, kahvaltıda üst çaprazdan -sanki görmüyomuş gibi- "m. hanıııım, oooh çocukları toplamışsın kahvaltı keyfi mi yapıyosun?" diyerek sarkan apartman teyzesiyle muhabbete girişirdi. çok şükür babam yan tarafı camla kapadı da kurtulduk gözetlenmekten

ceren dedi ki...

@persephone: nöbetleşe çıkmak iyi bir fikirmiş:) ama en çok şemsiye fikrini sevdim, cidden nasıl akıl edemedik ki bunu?

@ayça: umarım hayal kırıklığı yaşamazsın, hele ki haftasonu kahvaltısını balkonda yapmak müthiş bişey di mi!

@kurtlu kitap: ahaha teyze bombaymış, laf atmanın da böylesi:)

Aslısın dedi ki...

Daire numarası çift-tek uygulaması da olabilir bak :))
Bir de balkonda seni görüp, misafir gelmeye çalışanlar vardır, bilhassa yazlıklarda. Nefreettt :))

Bero dedi ki...

Tam da senin hayal ettiğin gibi bir balkonumuz var, taşınırken özellikle dikkat etmiştik.
Öyle seviyorum ki balkonu, kışın bile oturuyoruz, darısı sizin de başınıza :)

ceren dedi ki...

aslı: ya bi de insanın balkondan içeri gelesi gelmez hele ki yazlıkta di mi:)

bero: oyyy çok kıskandım:) tadını çıkartın valla ne diyim:)

ÖZGE ŞAT dedi ki...

:D ah aynen ah aynen,bizde bizim yazlıktaki üst komşularda aynen böyle,evde bir yürüyorlar gitmiş gece pazarından 5 liraya terlik almış,tıkırda rıkır tıkırda tıkır korkuyoruz birgün kadın televizyonun tepesine incek diye...birde sorma bizimkiler bide normal insanın 1 level üstü oldukları için tam yemek yerken sirkeliyor
çok doluyum ceren hanım (Güzin abla moduna geçtik galiba)

ceren dedi ki...

aman o terlik olayına hiç girmeyelim, fena sinir oluyorum, nası becerirler o yürüyüşü de bilmem ki.. hey allam:)

Annabel~ dedi ki...

Balkon alma komşu al. :P
Terlik demişsiniz bir de..Bundan ben de şikayetçiyim çok hem de.Küçükken anneannemin alt komşusunu gıcık etmek adına-hiç sevmezdim kendisini-sürekli koştururdum,zıplardım,hoplardım.Etme bulma dünyası şimdi de ben çekiyorum. :D

hemera-nyks dedi ki...

aaah aaah ah bende aynı dertten muzdaribim.. hele hele giriş kapısına yakın balkonu olan teyzeler yokmuu.. zile basarken bile ışık hızıyla balkona fırlayıp kimin girip çıktığını gözetleme yeteneğine sahipler.. daha neleer neler..

Hardy