27 Ara 2010

Erken Kaybedenler


Emrah Serbes' i şu sıra hakkında baya konuşulan dizi Behzat Ç. sayesinde tanıdım, bu arada nasıl şahane bi dizi o öyle! Bu sene keyifle izlediğim tek türk dizisi hatta (bu sezon kendime tv ile aşırı haşır neşir olmayı yasaklamıştım, 1-2 dizi yeter) Emrah Serbes, Behzat Ç. 'nin aslında kitabının yazarı. "Her Temas İz Bırakır" ve "Son Hafriyat" . Diziyle bu kadar haşır neşirken kitaplarını okumayı pek istemedim, o yüzden 'Erken Kaybedenler' le başladım okumaya, şimdiden sıkı bir takipçisi olma yolundayım kendisinin. Aslında bu sene beni baya güldüren 2 yazarla tanıştım, Murat Menteş ve Alper Canıgüz, Emrah Serbes'i de hemen bu kategoriye alıyorum. Şöyle bir baktığımda üçünün de birer afili filinta olduğunu görüyorum. Demek ki seneye okunacak diğer yazarlar belli, diğer filintalar.

Bu arada Erken Kaybedenler' i ben roman diye aldım, hikaye çıktı (böyle de dikkatli bir okurum), iyi ki de bilmeden almışım zira hikaye okumaya alıştıramıyorum bir türlü kendimi. Kitap, erkek çocuklarını ve büyürken yaşadıklarını anlatıyor kabaca, ama ne anlatma! Ben ciddi anlamda anlatım tarzından çok etkilendim, çok keyifli, çok komik, hatta acı verici (şehit kardeşinin hikayesi mesela) hikayelerdi. Özellikle 2. hikaye beni cidden çok güldürdü, daha kaç kere okurum bilinmez bu şahane öyküleri. Zaten elinize aldığınızda şıp diye bitiyor, hem çok ince hem de insanda delice okuma isteği yaratıyor. Bu arada ince dediğime de bakmayın, ne aforizmalar sığmış o incecik kitaba!

Aslında kız-erkek farketmez herkes çok keyifle okur ama erkekler daha da keyif alarak okurlar sanırım zira kendi çocuklukları anlatılıyor. Herkese bir parça Emrah Serbes, Murat Menteş, Alper Canıgüz ve benim henüz keşfedemediğim yazarların kafasından diliyorum.

13 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Bir Emrah Serbes fanatiği olarak zıpladım hemen. İlk kitabından beri tutkunuyum. Erken Kaybedenler'den de çok etkilenmiştim. Sevdiğim yazarları başkaları da sevince mutlu oluyorum:)
Bu arada eğer okumadıysanız iki genç yazar önereyim: Barış Bıçakcı ve Onur Caymaz.
Barış Bıçakcı'nın özellikle "Bizim Büyük Çaresizliğimiz" romanını okumanızı öneririm.
Sevgiyle...

ceren dedi ki...

çok teşekkürler, böyle tavsiyeler çok hoş oluyor, not alıyorum.)

ayca dedi ki...

cnm ben Emrah Serbes okumadım hiç am abu yazınla merak uyandırdın bende.alıp okusam suaralar bana iyi gelecek gibi hissediyorum..
Bende en yakın zamanda Barış bıçakcı ve murat uyurkulak okumanı tavsıye edıyorum.:)

Allegra'nde dedi ki...

ben de evelsi gün bitirdim erken kaybedenler'i. murat menteş ve alper canıgüz'ün tüm kitaplarını okumuş ve alper canıgüz hayranı biri olarak emras serbes'ten daha çok keyif aldım desem onlara ayıp olur ama sanırım öyle. ama yok yok oğullar ve rencide ruhlar en güzeli idi:)
erken kaybedenlere gelince; dediğin gibi her biri ayrı güzel ama ikinci öyküde önce şaşırdım, sonra güldüm sonunda da hüzünlendim. duygudan duyguya gark eden bir kitap yani. bayıldım ben de! :)))

ceren dedi ki...

aycacım sende kesin çok beğeneceksin, diğer tavsiyelerine uyacağım bende saol:)

allegra'nde, alper canıgüz de ne şahanedir cidden, ama aynen bende emrah serbes hakkında 'budur' diyebilcek kadar sevdim kendisini, tarzını. nasıl adamlar, nasıl kafalar bunlar valla bravo ayrıca.

kurtlu kitap dedi ki...

bu üçlüye bence bi de fatih altınöz eklenmeli. kutsal aile'yi okurken kendi kendime kahkaha attım bildiğin.

ama emrah serbes başka, özellikle o bahsettiğin, aralara özenle serpilmiş aforizmalarından sıkça yararlandığımı itiraf edeyim.

ceren dedi ki...

efem, önerileriniz altın değerinde, daha bol kahkahalı kitaplar ve günler dilerim, ben notumu alıyorum:)

firûze dedi ki...

emrah serbes candır cann, en son imza gününde yeni kitap yakında demişti. behzat ç.'nin üçüncü kitabı yakında geliyor. ilk ikisini bir an önce okuyun derim. ayrıca diziye on basar kitaplar, çok net.

türker dedi ki...

Bu üçlünün hemen hemen bütün kitaplarını okudum. Bunların yanında Barış Bıçakçı, Fatih Altınöz ve Gökdemir İhsan'ı da tavsiye ederim. Bir de bol bol eğlenmek istiyorsan Can Kozanoğlu'nun Acemi Eğitimi romanını şiddetle tavsiye ederim.

ceren dedi ki...

sinuhe, yeni kitap müjdesi şahane oldu, teşekkür ederim kitapları da muhakkak okuyacağım.

türker, tavsiyeler için çok saol, en kısa zamanda alıp okumak istiyorum.

sophie'nin dünyası dedi ki...

alper canıgüz!
ben de kendisiyle 20102un sonlarında tanıştım ve inanamadım.
ama diyorsan ki,alper canıgüzden bir tık ötede gibi.
hemen okumalıyım o zaman ben de.

ceren dedi ki...

tabi herkese göre değişir ama ben çok sevdim, bi de sen oku bakalım ne diyeceksin.)

julia dedi ki...

Behzat Ç. çok iyi bence de.