16 Tem 2010

The Brand New Heavies Konseri ve Organizasyon



3 gündür üst üste konserden konsere koşuşturduk. Bugün dinlenme günümüz zira yarın Faithless konserine koşturuyor olacağız. Konserlerle alakalı aklımda kalanları paylaşmak niyetindeyim.

The Brand New Heavies konseri bizden fersah fersah uzakta kalan bir yerde, İstinye Park'taydı. Taa Üsküdar'dan kalkıp oralara gitmemize kaç puan verilecek? Davetli olmamız yeterli bir sebep mi? Yeterince güzel geçecek mi? gibi sorularla kalkıp gittik. Konser öncesi oralarda takılırız gezeriz düşüncesiyle saat 22.00'de başlayacak konsere saat 21.00'de vardık. Buraya kadar her şey normal. Konserin açık havada olacağını anlayınca, nasıl olsa 1 saat kalmış biraz alanı koklarız gibi bir düşünceyle içeri girdik. İsmimizin yazılı olması gerekiyordu fakat organizasyon öylesine berbattı ki, kocaman bir kesekağıdından bozma gibi duran zarfın (evet kağıt değil) üzerinde ismimizin yazmaması bizi şaşırtmadı (ilerleyen saatlerde buna şaşırmamamız gerektiğine karar verdik) neyse bizi içeri aldılar ( allah razı olsun(!) ) Bizde geçtik.

Bu arada baya dertlendik biz bu konuyu o yüzden kimse okumasa bile uzun uzadıya yazmaya niyetliyim.

Bir kere ortalıkta izleyiciyi yönlendirecek bir allahın kulu yoktu, biz konser alanının nerede başlayıp nerede biteceğini , İstinye Park'ın meşhuuurr Masa Restaurant'ında oturan abiler ve ablaların acaba ne olacağını düşünedururken konser başlamak bilmedi. Ohh tam saat 22.00 oldu derken bir fiyasko daha, teknik bir arızadan ötürü (!) konserin yarım saat geç başlayacağını anons ettiler. Tabi biz kahrolduk Barış'la.. Ümitle grubun bizi kendimize getirebileceğini düşünürken Masa Restaurant'takilerin de konser alanına rahat rahat karıştığını gördük. Bu durum hele çok asap bozucu oldu , hadi biz biletsiz girdik içeri ama biletini alan adam delirmez miydi buna?




Sonradan teknik (!) aksaklığın düzelmesiye (kurye muhtemelen grubun unuttuğu bir şeyi getirdi ve sonra başladı, teknik bir şey de yoktu yani), konser başladı. Biz tabi tüm bu hayal kırıklıklarıyla 3-5 foto çekip, 3-5 şarkı dinledikten sonra eve gittik. Değmedi yani o kadar yol çekmeye.

Belki de yaşadığımız tüm o hayal kırıklığı yüzünden müzikten de keyif alamadık. Çok iyi keyif alan bi abi vardı, onu da konsere giden kime sorsanız anlatır, zira baya izletti kendisini. bir de hava anormal nemliydi, yapış yapıştı heryer.) Havanında etkisi olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca hafta içi yapılan bir konserin saat 22.30'da yapılmasının mantığı neydi allahaşkına? Sadece bu konser değil, diğerleri de hemen hemen aynı saatlerdeydi. Bir konseri yarım bırakıp çıkmak hiç hoş değil, hele ki adam önünde kendini paralıyorsa gözünün içine baka baka çıkmak saygısızlık gibi geliyor. Ama haftaiçi be kardeşim! Hele ki bizim gibi taa karşılardan geliniyorsa.

Çok olumsuz bir yazı oldu farkındayım ama bir izleyici olarak iyi ağırlanamadığımızı düşündük gece boyunca. Ancak tüm bu olumsuzluklardan sonra dün gece müthiş bir konser yaşadık, organizasyonuyla, grubuyla, herşeyiyle! Demek ki olunca oluyor! Onu da bir sonraki yazımdan okuyabilirsiniz.

2 yorum:

C3Moi dedi ki...

umarım zevkli geçiodur

ceren dedi ki...

hem de nasıl.)