31 Oca 2013

4 kadın, 4 albüm



Bu sene çok iyi albümler çıktı, hakikaten uzun bir süredir üstüste bu kadar Türkçe albüm aldığımı hatırlamıyorum. Farkettim ki, kadınlar çok başarılı işler yapmış bu albümler arasından, bahsetmezsem olmazdı..

Ceylan Ertem - Ütopyalar güzeldir
Uzun zamandır takip ediyorum yaptığı işleri seyrediyorum uzaktan, ara sıra konserlerine denk gelirsem. Canlı dinlemekten, konserlerini dinlemekten keyif aldığım bir isim Ceylan Ertem, samimi, neşeli, hüzünlü bir havası var 2. albümü olan Ütopyalar Güzeldir' in. "Ferhan Şensoy" sevgimin de etkisi var muhakkak bu albüme olan hislerimde.

Yasemin Mori - Deli Bando
Uzun zamandır yeni albüm bekleyenlerdendim bende Yasemin Mori' den, zira yaptığı müziğin sıradan olmayacağını ciddi anlamda hissettirmişti ilk albümünde, ama bu kadarını beklemiyordum kendi adıma. Deli Bando' yu ilk dinleyişim felaketti itiraf ediyorum, çok yormuştu beni, o müzik, sözler, vokal falan baya dağılmış ve anlayamamıştım, Çilekeş' in "Histeri Çalışmaları" albümünü ilk dinlediğim gibi zamanla sindirmeye başladım ve dinlemeden duramaz hale geldim. inanılmaz bir müzik yapmışlar, kolay kolay harcanamayacak bir albüm olmuş. Yasemin Mori adının geçtiği hemen hemen her yerde artık Korhan Futacı adı da geçiyor zaten, ki kendisinin de müziğinin hayranıyım. Şahane bir albüm kotarılmış birlikte.

Melis Danişmend - Biraz Gülmek İstiyordum
Melis' in hastasıyım evet. Böyle bir naiflik, samimiyet, doğallık yok. Haliyle müziğine de yansıtıyor, albümün isminden belli, kadın kasmıyor kendini felsefik cümleler kurayım, mesaj bombardımanına tutup albümün canına okuyayım falan diye, erik yiyor, bir de onu özlüyor:) Seviyoruz kendisini, konserini kaçırsak üzülüyoruz.Albüm de dinledikçe sevdiriyor, o hafifçe başını eğip Melis' e selam veren adamı bulsam da söylesem, sayende şahane bir albüm çıkmış diye:)
Diğer albümüne göre birkaç adım daha önde bence, tarzını, müziğini iyice oturtmuş, davullar ve klavye çok başarılı, "Masa" şarkısının ayrıca bir hayranıyım. Albüm kapağı ve içindeki fotoğraflar da ayrıca başarılı.

Hediye Güven - Yengeç
Ve işte.. En güzelini en sona sakladım, Hediye Güven' i aslında ilk albümünden önce dinliyordum internetteki kayıtlarını, albümü çıkınca kaçıramazdım, ilk dinlemede bile hissettiriyor şarkılar şarap misali olgunlaşmış, yerli yerine oturmuş şarkılar. Bu 4 albümün içinde en favorim bu albüm, dinlemeden duramıyorum. "Lament", "Siyah Sandıklarım" eskiden beri bayıldığım şarkılar yeni düzenlemesiyle albüme girmiş pek de iyi olmuş. Şimdi heyecanla konserine gitmeyi bekliyorum, şahane bir ses var, enerji var Hediye' de, daha çok çıksın karşımıza, daha çok müzik yapsın.
Bu arada albümün içindeki kırmızı elbiseli kapağı çok daha güzelmiş, keşke onu kapak yapsalardı.